Къри с веган късчета с ориз

Рецепта за къри с веган късчета с ориз от Супичка

Къри с веган късчета с ориз

Ако не си фен на месото, но пък си фен на ароматните ястия с много подправки, тази рецепта с веган късчета METRO Chef е за теб! Те съдържат голямо количество диетични фибри и само 0.6 г мазнини на 100 г продукт. Приготвят се много лесно и са без изкуствени овкусители.

Време40 минути
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1бр.
морков
1глава
лук
1скилидка
чесън
1консерва
домати
3 с. л.
кокосово масло
½ч. л.
кимион
½ч. л.
джинджифил
½ч. л.
куркума
½ч. л.
индийско орехче
½ч. ч.
кокосово мляко
1ч. ч.
ориз
400г
веган късчета METRO Chef
пресен кориандър за поръсване

Начин на приготвяне

1
Почисти лука и моркова, след което ги настържи. Сложи ориза да се свари в подсолена вода, следвайки инструкциите на пакета. Добре е да ползваш дългозърнест ориз, а не класически бял бисерен.
2
В дълбок тиган сгорещи кокосовото масло, след което добави лука и моркова. Запържи за 2-3 минути, докато омекнат. Добави измитите почистени и нарязани на парчета домати, които можеш да замениш с домати от консерва. Добави чаена лъжица сол, както и всички предвидени подправки. Остави соса да ври на слаб огън за около 15 минути. Накравя добави кокосовото мляко и вари още 3-4 минути.
3
Докато сосът и оризът се варят, подготви вкусните веган късчета. Следвай стриктно инструкциите на опаковката. В сгорещен тиган добави 1-2 супени лъжици мазнина, след това добави късчетата. Готви ги по 4-5 минути от двете страни, докато придобият апетитен златист загар. След като оризът, сосът и късчетата са готови, сглоби ястието. Сервирай, като във всяка чиния поставиш първо ориз, след това от къри соса, а накрая и готовите веган хапки. За финал поръси с прясно нарязан кориандър, който може да замениш и с прясно нарязан магданоз.

РЕЦЕПТА ОТ Супичка

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Супичка.
Още рецепти от Супичка