Кето лимонови тарталети

Диетична рецепта за вкусен десерт от Габриела Цулин

Безглутенова торта с шамфъстък и бял шоколад

Когато животът ти поднася лимони, си направи... ето тези кето лимонови тарталети без захар и брашно. Те са перфектният избор, когато хем ти се иска да си похапнеш нещо сладко, хем не искаш да качваш излишни килограми.ти поднася лимони, си направи... ето тези кето лимонови тарталети без захар и брашно. Те са перфектният избор, когато хем ти се иска да си похапнеш нещо сладко, хем не искаш да качваш излишни килограми.

Време1 ч
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За тарталетите:
200г
краве масло
300г
бадемово брашно
50г
еритритол
За лимоновия крем:
230мл
прясно изцеден лимонов сок
250мл
животинска сметана 35-36% масленост
100г
еритритол
1/2ч.л.
куркума
1/2ч.л.
пектин
За декорация:
бита сметана
пресни малини

Начин на приготвяне

1
Сложи бадемовото брашно, еритритола и разтопеното масло в купа. Разбъркай добре до образуването на тесто. Разпредели сместа в шест форми за тарталети. Притисни добре с пръсти, за да се оформи тарталетата. След това с вилица надупчи на няколко места. Печи на 180°C за 12-15 минути.
2
През това време приготви лимоновия крем. Отцеди сока на 5-6 лимона. Прибави еритритола и куркумата и сложи сместа в касерола на котлона. Изчакай сместа да се редуцира. Добави към края и пектина.
3
Свали от котлона и добави сметаната. Бъркай енергично при добавянето на сметаната, за да се образува хомогенен крем. 
4
След като тарталетите се изпекат, ги извади от фурната и изчакай да изстинат напълно, преди да ги напълниш с крем. 
5
Напълни с крем тарталетите и изчакай да стегне за около 30 минути на стайна температура. 
6
Разбий животинската сметана с помощта на сифон и шприцовай цветя върху лимоновия крем. В средата сложи по една малина. Прибери тарталетите в хладилник или на прохладно място.

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела