ROJÕES – Пържено свинско по португалски

Рецепта за пържено свинско по португалски
Рецепта за пържено свинско по португалски

Rojões е едно от най-традиционните и уникални ястия в северната португалска кухня. Свинското месо с вкусни подправки е изключителен избор за обяд.

Време
:
15 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1,5кг
нарязана на кубчета свинска плешка
1с.л.
червен пипер
5скилидки
нарязан чесън
4с.л.
маслиново масло
2чаши
червено вино VINHAS DE MURÇA
2
дафинови листа
1с.л.
кимион
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1
Приготви марината от виното, нарязания чесън, червения пипер, половината кимион и сол и черен пипер. Постави месото в тава, намажи го с маринатата и го остави в хладилник за една нощ.
2
Извади месото от тавата. Загрей маслиновото масло и запържи леко свинските кубчета.
3
Когато месото придобие златист цвят, добави останалата марината от тавата заедно с дафиновите листа и остави да се готви, докато месото омекне – около 30 минути или повече.
4
Преди сервиране поръси с останалия кимион. Тази рецепта се съчетава добре с португалски пържени картофи на кубчета или бял ориз.
Съвети:
Не забравяй да си сипеш чаша червено вино VINHAS DE MURÇA, за да допълниш вкуса на ястието!
Избрани продукти за тази рецепта
1 БРОЙ
316156
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
14,99 лв.
17,99 лв.

с ДДС

1 КИЛОГРАМ
218065
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
6,07 лв.
7,28 лв.

с ДДС

ПОДНЕСИ С ЧЕРВЕНО ВИНО VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO

ПОДНЕСИ С ЧЕРВЕНО ВИНО VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO

Многопластово португалско червено вино, направено от ръчно брано грозде. Интензивен аромат на червени плодове с нотки на теменужки. Разкриват се вкусовете на зрели червени плодове, конфитюр и пикантни нотки. Плътно тяло с меки, но осезаеми танини. VINHAS DE MURÇA е червено вино, което се съчетава добре с паста, сирена и червено месо.