Какви видове мазнини съществуват и какво е тяхното приложение в кухнята?
Алтернативи на добре познатите продукти, които се използват за готвене в кухнята
Най-добрите мазнини за пържене и печене
Масло от авокадо
271°С
Шафраново олио
266°С
Царевично олио
232-260°С
Оризово олио
254°С
Гхи
190 до 250°С
Зехтин Extra light
242°С
Зехтин Помас
238°C
Фъстъчено
232°С
Палмово масло
230°С
Слънчогледово олио
225°С ; * 107°С (нерафинираното)
Зехтин Vergin
216°C
Рапично олио
205°С
Орехово
204°С
Масло от гроздови семки
195°С
Патешка мас
190°С
Свинска мас
185°С
Сусамово олио
175-200°С
Кокосово масло
170-180°С
Краве масло
175°С
Зехтин Extra Vergin
160°С