Пиле лютика

Рецепта за лютика с пилешко филе

Рецепта за лютика с пилешко филе

Неустоимо вкусна комбинация от пилешко месо и печени чушки

Време60 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
60г
пилешко филе
600г
печени белени чушки
600г
консервирани домати
60г
кромид лук
20г
чесън
60г
магданоз
1г
кристална захар
6г
подправки (олио, сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

1
В тенджера запържи нарязаните на ситно лук, чесън и печени чушки. След това добави доматите.
2
Овкуси със сол, пипер и щипка захар за неутрализиране на киселинността и остави на котлона за 10 мин. Накрая добави ситно нарязан магданоз.
3
Пилешкото филе овкуси със сол и пипер и го запечатай на тиган до златисто от всяка страна.
4
Изпечи месото във фурната на 210°С за 7 до 10 мин, в зависимост от размера на филето.
5
Поднеси цяло филе или го нарежи по диагонал. За сервиране постави първо зеленчуците, върху тях месото, поръси с пресен магданоз и добави люта чушка пожелание.
Съвет:
Може да замениш пилето със сирене и да го сервирате като вегетарианско ястие или само зеленчуците като веган ястие с прясно изпечен хляб.