Пиле лютика
Рецепта за лютика с пилешко филе
Неустоимо вкусна комбинация от пилешко месо и печени чушки
Необходими продукти
КоличествоПродукти
60г
пилешко филе600г
печени белени чушки600г
консервирани домати60г
кромид лук20г
чесън60г
магданоз1г
кристална захар6г
подправки (олио, сол и черен пипер)Начин на приготвяне
1
В тенджера запържи нарязаните на ситно лук, чесън и печени чушки. След това добави доматите.
2
Овкуси със сол, пипер и щипка захар за неутрализиране на киселинността и остави на котлона за 10 мин. Накрая добави ситно нарязан магданоз.
3
Пилешкото филе овкуси със сол и пипер и го запечатай на тиган до златисто от всяка страна.
4
Изпечи месото във фурната на 210°С за 7 до 10 мин, в зависимост от размера на филето.
5
Поднеси цяло филе или го нарежи по диагонал. За сервиране постави първо зеленчуците, върху тях месото, поръси с пресен магданоз и добави люта чушка пожелание.
Съвет:
Може да замениш пилето със сирене и да го сервирате като вегетарианско ястие или само зеленчуците като веган ястие с прясно изпечен хляб.