Сладоледена фъстъчена торта

Рецепта за вкусен сладолед от Габриела Цулин

Сладоледена фъстъчена торта

Тази хрупкава сладоледена торта с фъстъци е перфектният начин за бързо и вкусно разхлаждане в жегите. Затова ела в МЕТРО, вземи необходимите продукти и започвай да твориш.

Време2 часа
ТрудностЛесна
Брой порции8

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За блатовете:
4бр.
яйца
4с. л.
кокосова захар
4с. л.
безглутеново брашно
За крема:
250г
крема сирене
100г
фъстъчен тахан
100г
краве масло
300мл
млечна сметана (35-36% масленост)
100г
кокосова захар
За заливката:
100г
шоколадов кувертюр
За декорация:
сурови фъстъци
какаови зърна

Начин на приготвяне

1
Започни с приготвянето на блата. Разбий яйцата със захарта до образуване на пухкава пяна.
2
След това добави брашното и разбъркай. Изсипи сместа в тава с размери 40х20 см.
3
Печи в предварително загрята на 180°C фурна за 12-15 минути.
4
След изпичане извади тавата от фурната и остави да се охлади.
5
С помощта на ринг за торта с диаметър 16 см изрежи два кръга.
6
Приготви крема, като сложиш крема сиренето, разтопенотото масло и фъстъченото масло в купа.
7
Разбивай след всяко добавяне на нов продукт. Добави кокосовата захар и сметаната. Трябва да се получи пухкава смес.
8
Постави един блат в чиния, в която си сложил ринг за торта с диаметър 16 см. След това разпредели половината от крема. Отгоре постави втория блат и отново крем.
9
Полей с разтопен на водна баня шоколадов кувертюр.
10
Сложи тортата във фризер за няколко часа. Отстрани ринга за торта преди да я сервираш.
11
Декорирай с какаови зърна и сурови фъстъци. Преди да разрежеш на парчета, потопи нож в гореща вода, за да може да не се напуква шоколада, а и по - лесно да се отрязват парчетата.
Избрани продукти за тази рецепта:

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела