Филе от ципура върху канапе от сицилианско капулиато

Филе от ципура върху канапе от сицилианско капулиато от Габриела Цулин

Филе от лаврак върху канапе от сицилианско капулиато

Умопомрачително филе от лаврак върху канапе от сицилианско капулиато! Звучи по-сложно, отколкото е на практика. A всички продукти за рецептата ще намериш в МЕТРО.

Време30 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
4бр.
филета от ципура
1връзка
пресен босилек
1връзка
пресен кориандър
30-40г
патешка мас
3-4бр.
лимони
200г
сушени домати
2-3скилидки
чесън
щипка сол

Начин на приготвяне

1
Сложи патешката мас в дълбок тиган и след като се разтопи и загрее, добави филетата от ципура и ги запържи едно по едно до златисто.
2
През това време приготви сицилианското капулиато, като отцедиш сока от лимоните с преса.
3
Обели и смели скилидките чесън. Нарежи пресния босилек и кориандър на ситно. Нарежи сушените домати на ситно.
4
Сложи всичко в дълбока купа заедно със сол на вкус и разбъркай до хомогенизиране.
5
Разпредели капулиатото в четири чинии. Отгоре постави по едно филе от ципура. По желание може да полееш филетата с мазнина от тигана (ако е останала такава).

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела