Филе от ципура върху канапе от сицилианско капулиато
Филе от ципура върху канапе от сицилианско капулиато от Габриела Цулин
Умопомрачително филе от лаврак върху канапе от сицилианско капулиато! Звучи по-сложно, отколкото е на практика. A всички продукти за рецептата ще намериш в МЕТРО.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
4бр.
филета от ципура1връзка
пресен босилек 1връзка
пресен кориандър 30-40г
патешка мас3-4бр.
лимони200г
сушени домати 2-3скилидки
чесън щипка сол
Начин на приготвяне
1
Сложи патешката мас в дълбок тиган и след като се разтопи и загрее, добави филетата от ципура и ги запържи едно по едно до златисто.
2
През това време приготви сицилианското капулиато, като отцедиш сока от лимоните с преса.
3
Обели и смели скилидките чесън. Нарежи пресния босилек и кориандър на ситно. Нарежи сушените домати на ситно.
4
Сложи всичко в дълбока купа заедно със сол на вкус и разбъркай до хомогенизиране.
5
Разпредели капулиатото в четири чинии. Отгоре постави по едно филе от ципура. По желание може да полееш филетата с мазнина от тигана (ако е останала такава).