- METRO Premium Бургер Black Angus (6 бр х 200 г)
- METRO Chef Бургер слайс чедър – 1-2 слайса на бургер
- METRO Chef Пълнозърнеста бургер питка със сусам (4 х 82,5 г) – 1 питка или домашна бриош питка (*бонус рецепта по-долу)
- Бекон МC Premium слайс
- Къдрава маруля/айсберг
- Домат
- METRO Chef Кисели краставички на кръгчета
- Яйце
- Майонеза
- BBQ сос
- METRO Chef Замразени картофи размер 6*6 мм
Приготвяне на бургера:
1. Подготовка на месото
Извадете бургерите МЕТRO Premium Black Angus и ги оставете в хладилника за 1 ден.
2. Готвене на бургерите
Загрейте тиган или грил до средно висока температура.
Поставете бургерите върху грила/тигана и ги гответе за около 2-3 минути от всяка страна за средна степен на изпичане (medium), или по ваш вкус.
На последната минута сложете отгоре слайс чедър, за да се разтопи леко.
Готвене на бекона и яйцето:
Пригответе до получаване на златист загар за около минута-две на грил или тиган
Пригответе яйцето на грил плоча/ или тиган върху грила /*поставете малко мазнина преди готвенето му/ Сгответе яйцето за минута- две и след това го подправете със сол и пипер
3. Подготвяне на питките
Разрежете пълнозърнестата питка на половина и леко я запечете на грила или тигана за 1-2 минути, докато стане хрупкава отвътре.
4. Сглобяване на бургера
Намажете долната част на питката с любим сос (например майонеза/подправена с пресни подправки-див лук, естрагон, др.)
Поставете маруля/айсберг, резен домат, след това кюфтето с чедъра, яйцето и накрая бекона
Покрийте с горната част на питката, намазана от вътрешната страна с BBQ сос.
Пържим картофките и сглобяваме чинията. След изпържване на картофките, ги поръсваме със сол и любими подправки и разбъркваме добре.
БОНУС СЪВЕТ от готвач шеф Ивайло Рангелов:
За да запазите сочността на бургерите, не ги притискайте с шпатула по време на готвене. Оставете ги да се запечатат и естествените сокове ще останат вътре. И още – винаги оставяйте месото да почине за 3-4 минути след готвене, за да се разпределят соковете равномерно.