Вегетарианска тортила с йогурт сос
Рецепта за вегетарианска тортила с йогурт сос

Бързо, лесно, вкусно вегетарианско предложение, от което ще си оближете пръстите.
Време
:
15 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
1
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1бр.
тортила питка150г
гирос късчета МЕТRO Chef Veggie10г
червен лук5г
кисели краставички2листа
зелена салата5мл
олио5мл
балсамов оцетсол на вкус
За соса:
150г
заквасена сметана50г
кисело мляко5г
сух риган10г
зехтинсол на вкус
Начин на приготвяне
1
Нарежи лука на полумесеци и киселата краставичка на ситно. Мариновай лука с балсамов оцет и сол на вкус.
2
Загрей тиган с няколко капки слънчогледовото олио и запечи тортила питката до златисто.
3
Размразените веган гирос късета и запечи на тиган на средна температура за 3-5 мин до златисто.
4
За соса разбъркай всички продукти в купа до получаване на хомогенна смес.
5
За сервиране намажи тортилата обилно със соса, гарнирай с месото и зеленчуците.