Бутер рулца с наденица и два вида сос
Рецепта за бутер рулца с наденица и два вида сос от Супичка

Супичка има една блага и вкусна вест - рецепта за ципура със зеленчуци на фурна, която да приготвиш за любимите ти хора. Виж рецептата, а ципурата улови в МЕТРО.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1пакет
бутер тестоЗа рулцата:
4 бр.
сурова наденица1бр.
яйце2с. л.
сусамЗа соса с горчица:
½ч. ч.
горчица1с. л.
медЗа доматения сос:
½ч. ч.
кетчуп⅓ч. л.
сол½ч. л.
чесън на прах1ч. л.
захарНачин на приготвяне
1
С помощта на нож обели надениците, така че каймата да остане цяла и оформена. Ивади предварително бутер тестото от хладилника, за да се отпусне достатъчно и да се работи с него. Разтвори го и нарежи два правоъгълника - толкова големи, за да може да се обвият надениците.
2
Постави надениците върху тестото, обвий наденицата изцяло с тестото, като притискаш крайчетата му добре, за да не се отвори при печенето. Нарежи с остър нож на рулца. Намажи рулцата с разбитото яйце и поръси със сусам. Печи в предварително загрята на 180°C фурна за около 15 минути или докато придобият апетитен златист цвят.
3
Междувременно в две отделни купички, разбъркай съставките за двата соса. Сервирай бутер рулцата с наденица по възможност топли, като освен, че се комбинират чудесно с двата вида сос, те са чудесно допълнение и към барбекю меню със сочни кебапчета и кюфтета.