Бирамису
Вкусна рецепта за тирамису с бира от Габриела Цулин
Нов прочит на класическата италианска рецепта за тирамису с бира. Ако обичаш сочните десерти с лека нотка на алкохол, то тази торта със сигурност ще те спечели.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
125г
бишкоти500г
маскарпоне300мл
животинска сметана 35% масленост3
жълтъка50г
еритритол300мл
тъмна биранатурално какао за поръсване
Начин на приготвяне
1
Започни с приготвянето на крема. Разбий жълтъците с еритритола до образуване на хомогенна смес.
2
Разбий течната животинска сметана до образуване на твърди върхове.
3
След това разбий маскарпонето като добавяш на части от разбитите жълтъци.
4
След като добавиш жълтъците и маскарпонето ги е усвоило напълно, добави и разбитата сметана, като разбъркваш със силиконова бъркалка.
5
Сложи на дъното на шест чашки или десертни купички по една супена лъжица от крема.
6
След това потопи бишкотите в тъмна бира и ги начупи. Постави по една напоена и начупена бишкота във всяка чашка.
7
Поръси с натурално какао - може да използваш и цедка, а може да поръсиш и с помощта на лъжица.
8
След това постави по две супени лъжици от крема във всяка чашка.
9
Отново постави напоени в бира бишкоти и накрая отново крем и какао.
10
Постави чашките в хладилник за няколко часа.