Бирамису

Вкусна рецепта за тирамису с бира от Габриела Цулин

Нов прочит на класическата италианска рецепта за тирамису с бира. Ако обичаш сочните десерти с лека нотка на алкохол, то тази торта със сигурност ще те спечели.

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
125г
бишкоти
500г
маскарпоне
300мл
животинска сметана 35% масленост
3
жълтъка
50г
еритритол
300мл
тъмна бира
натурално какао за поръсване

Начин на приготвяне

1
Започни с приготвянето на крема. Разбий жълтъците с еритритола до образуване на хомогенна смес.
2
Разбий течната животинска сметана до образуване на твърди върхове.
3
След това разбий маскарпонето като добавяш на части от разбитите жълтъци.
4
След като добавиш жълтъците и маскарпонето ги е усвоило напълно, добави и разбитата сметана, като разбъркваш със силиконова бъркалка. 
5
Сложи на дъното на шест чашки или десертни купички по една супена лъжица от крема. 
6
След това потопи бишкотите в тъмна бира и ги начупи. Постави по една напоена и начупена бишкота във всяка чашка.
7
Поръси с натурално какао - може да използваш и цедка, а може да поръсиш и с помощта на лъжица.
8
След това постави по две супени лъжици от крема във всяка чашка. 
9
Отново постави напоени в бира бишкоти и накрая отново крем и какао. 
10
Постави чашките в хладилник за няколко часа.

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела