Заек с вино и шоколад
Рецепта за заек с вино и шоколад от Супичка

Рецептата за заек с вино и шоколад определено не е класическата рецепта, по която се приготвя заек в българската национална кухня. Но определено е рецепта, която ще впечатли твоите гости и с която може да посрещнете семеен празник.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1бр.
заек3глави
лук3бр.
моркови3скилидки
чесън1/2л
пилешки бульон1/3ч. ч.
бренди1/2ч. ч.
червено вино3с. л.
краве масло50г
черен шоколадНачин на приготвяне
1
Нарежи заека на големи парчета и ги осоли. В тенджера разтопи кравето масло, след което запечатай парчетата от всички страни, като ги запържиш за по 2-3 минути от всяка страна.
2
Сложи парчетата заешко месо в отделен съд, а в същата мазнина добави почистените и нарязани на колелца моркови и лук. Добави и нарязаните на ситно скилидки чесън и запържи за около минута-две. След това изсипи брендито, за да се деглазира. Добави парчетата заешко месо, а след това и виното и бульона и остави ястието да ври на умерен огън за около 40 минути, докато заекът се свари напълно.
3
След като заекът е сварен, прецеди бульона и докато е още горещ, разтопи в него шоколада и разбъркай, докато се разтопи изцяло. Върни заека в соса, за да се овкуси. Сервирай заекът с вино и шоколад върху канапе от домашно картофено пюре, като добавиш към всяка порция и част от зеленчуците.