Каноли от Грана Падано
Рецепта за каноли от Грана Падано от Таня Донева
Канолите обикновено се поднасят за десерт, но затова пък Таня Донева реши да се развихри в кухнята и да приготви солени каноли с Грана Падано METRO Chef и шамфъстък, които определено си заслужава да опиташ.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
150г
Грана Падано METRO Chef, настърганЗа пълнежа:
650г
рикота60мл
млечна сметана, над 30% масленост4-5стръка
магданоз или див лук50г
шамфъстък, изпечен и подсоленкората от един лимон
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1
Настържи сиренето с най-ситното ренде, което имаш.
2
Вземи тава за печене, постави лист хартия за печене отгоре и разпредели 15 грама Грана Падано в кръг с диаметъра на формичките за каноли.
3
Печи ги в предварително загрята фурна на 200°С за около 5-7 минути, докато сиренето стане златисто.
4
След като е готова кората, извади тавата от фурната и прехвърли листа хартия за печене върху работния плот. Постави металната форма за каноли отгоре и навий на руло, докато е още гореща. Помогни си с хартията за печене.
5
Остави ги така завити, докато изстине сиренето и се оформи фунийката.
6
Продължи с приготвянето на пълнежа. Постави рикотата в купа и прибави подправките, лимоновия сок и сметаната. Разбий с миксер, докато сместа стане пухкава.
7
Прибави нарязания на ситно магданоз или див лук и разбъркай със силиконова шпатула.
8
Смели изпечения и подсолен шамфъстък.
9
Постави крема в сладкарски пош и отрежи върха му. Напълни канолите от Грана Падано и гарнирай крайчетата с ядките шамфъстък.
10
Сервирай веднага. Ако престоят прекалено дълго, канолите омекват, докато току-що напълнени са хрупкави отвън и разкошни отвътре.