Бърза и лесна сьомгова пъстърва на тиган

Рецепта за сьомгова пъстърва на тиган от Габриела Цулин

Бърза и лесна сьомгова пъстърва на тиган

На цвят сьомга, на вкус пъстърва - що е то? Позна! Ето ти една бърза и лесна рецепта на Габриела Цулин за сьомгова пъстърва, ако искаш да сложиш нещо "по-така" на никулденската трапеза. Рибата вече е в МЕТРО, така че...

Време30 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1бр.
филе сьомгова пъстърва
50г
гхи или краве масло
200г
чери домати
50-60г
маслини
100г
пресен спанак
4малки глави
червен лук
2-3скилидки
чесън
няколкостръкчета
прясна мащерка
сол на вкус

Начин на приготвяне

1
Сложи гхи-то или маслото в дълбок тиган да се загрее.
2
Нарежи скилидките чесън на ситно и ги постави в тигана при загрятата мазнина.
3
Нарежи филето от сьомговата пъстърва на парчета с дебелина около 3-5 см и го сложи с кожата надолу към мазнината. Запечатай по около минута от двете страни и премести в чиния.
4
Добави измития спанак към мазнината и чесъна.
5
Разрежи чери доматите на четвъртинки, нарежи червения лук на ситно. Добави ги в тигана при останалите продукти.
6
Задуши за кратко и добави маслините и прясната мащерка. След като зеленчуците омекнат, върни пъстървата в тигана и готви още 5-7 минути. Подправи със сол при сервирането.

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела