Бърза и лесна сьомгова пъстърва на тиган
Рецепта за сьомгова пъстърва на тиган от Габриела Цулин
На цвят сьомга, на вкус пъстърва - що е то? Позна! Ето ти една бърза и лесна рецепта на Габриела Цулин за сьомгова пъстърва, ако искаш да сложиш нещо "по-така" на никулденската трапеза. Рибата вече е в МЕТРО, така че...
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1бр.
филе сьомгова пъстърва 50г
гхи или краве масло200г
чери домати50-60г
маслини 100г
пресен спанак 4малки глави
червен лук 2-3скилидки
чесънняколкостръкчета
прясна мащерка сол на вкус
Начин на приготвяне
1
Сложи гхи-то или маслото в дълбок тиган да се загрее.
2
Нарежи скилидките чесън на ситно и ги постави в тигана при загрятата мазнина.
3
Нарежи филето от сьомговата пъстърва на парчета с дебелина около 3-5 см и го сложи с кожата надолу към мазнината. Запечатай по около минута от двете страни и премести в чиния.
4
Добави измития спанак към мазнината и чесъна.
5
Разрежи чери доматите на четвъртинки, нарежи червения лук на ситно. Добави ги в тигана при останалите продукти.
6
Задуши за кратко и добави маслините и прясната мащерка. След като зеленчуците омекнат, върни пъстървата в тигана и готви още 5-7 минути. Подправи със сол при сервирането.