15 стъпки към успеха, преди да отвориш свой ресторант
В нашата поредица „Как да отворя ресторант“ ще намериш едни от най-важните елементи за създаване на твоя успешен бизнес. Открий какво ти е нужно за това в нашия списък от 15 стъпки!
Ето какво ще видиш в следващите редове
Проучи пазара
1. АНАЛИЗ НА ПАЗАРа
Дефинирай идеята си
2. Концепция на ресторанта
Утвърди твоята идентичност
3. Бранд идентичност
Начертай карта на твоя бизнес
4. Бизнес план
Организирай финансите
5. Финансиране
Избери правилната локация
6. Локация
Подготви се с правната документация
7. Лицензи и разрешителни
Намери си доставчици
8. Местни доставчици на храни
Избери правилното оборудване
9. Гастро оборудване и POS система
Наеми служители
10. Персонал
Дигиталният маркетинг е от значение
11. Онлайн присъствие
Популяризирай твоето заведение
12. Маркетингова стратегия
13. Меню
Обмисли услуга за доставка на храна
14. Доставка
Приготви се откриването
15. Откриване
16. Често задавани въпроси
Списъкът със задачи ще ти помогне да направиш процеса по-структуриран и подреден. Благодарение на него ще си добре подготвен и откриването ще протече възможно най-гладко.
Да, списъкът може да ти помогне да спестиш пари. По този начин ще имаш добра представа за нещата, които са ти необходими, и да направиш добро планиране на ресурсите.
При голямото тържествено откриване фокусът е върху привличането на вниманието. Спестяват се по-малко средства, докато повече се инвестират в маркетинг и брандиране. При грандиозното откриване трябва да внимаваш да бъдат допуснати възможно най-малко грешки, тъй като могат да доведат до лошо първо впечатление.