Говеждо по азиатски
Говеждо по азиатски от Габриела Цулин
Едно бързо, лесно и изключително вкусно ястие от Далечния изток. Рецептата е от Габриела Цулин, а продуктите – от МЕТРО.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2-3бр.
зелени чушки2-3бр.
червени чушки2глави
лук 100мл
соев сос 1ч. л.
зеленчуков бульон 30г
краве масло 2скилидки
чесън щипка сол
2бр.
говежди рибай стек1/2ч. л.
сода бикарбонат 1с. л.
бял пипер на зърна 1ч. л.
сол 2с. л.
сладък червен пипер1ч. л.
черен пипер 100мл
соев сос Начин на приготвяне
1
Нарежи чушките на шайби, а лука - на малки парченца. Сложи ги в дълбока купа и добави соевия сос и зеленчуковия бульон. Разбъркай.
2
Сложи кравето масло в тиган. След като се разтопи, добави зеленчуците. Задуши за 15 минути.
3
Нарежи скилидките чесън на ситно, а говеждото - на тънки ленти. Сложи ги в купа, заедно с останалите продукти за овкусяването на месото. Остави го настрана, докато се готвят зеленчуците.
4
След това свали зеленчуците от котлона и ги отдели в купа. Готви овкусеното говеждо 3-4 минути, след което добави 100 мл вода и готви още 10 минути.
5
След това върни зеленчуците обратно в тигана. Разбъркай добре. Готви още няколко минути и свали от котлона. Сервирай, докато е топло.