Планиране на кухнята и ресторантското оборудване
Кухнята е мястото, където се случва магията - тя е сърцето на един ресторант. Макар че гостите ти може и да не я виждат, тя е също толкова важна, а може би дори и по-важна от самото място за хранене. Нека видим как можеш ефективно да планираш кухненското си пространство, за да осигуриш страхотно изживяване на клиентите.
Какво ще разгледаме в следващите редове
1. Определяне на нуждите и възможностите на твоята кухня
За да създадеш перфектната кухня с идеално разпределение и цялото необходимо оборудване, първо трябва да разбереш специфичните нужди според вида кухня и концепцията за обслужване, която искаш да приложиш. Освен това е важно да обмислиш възможностите на твоето пространство и какво можеш да направиш от него. Помисли за вграденото оборудване и хигиенните норми.
2. определяне на различните секции на кухнята
След като си изяснил нуждите и възможностите на пространството, е време да определиш различните секции, които трябва да има кухнята. Като цяло има седем основни елемента, които трябва да намериш във всяка гладко работеща и добре проектирана кухня. По-долу ще те преведем през стъпките от доставката на продукти до отсервиране на (надяваме се) празните чинии в кухнята.
3. Намиране на идеалното разположение в кухнята
Вече си наясно с изискванията, които кухнята ти трябва да спазва в идеалния случай. Време е да помислиш за оформлението на кухнята. Как да разположиш всички различни необходими елементи в кухнята и в каква връзка трябва да са те помежду си? Това са някои от най-често срещаните варианти.