Зеленчуци на барбекю
Зеленчуци на барбекю от Габриела Цулин
С Габриела Цулин ти напомняме, че щом навън започва да ухае на цъфнали дръвчета, един друг неустоим аромат също ще започне да се усеща все по-силно – този на вкуснотиите, минали през жар и наредени на шишче. Зареди с тях от МЕТРО и почвай скарата!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1глава
жълт лук 500г
печурки 500г
аспержи 100г
чери домати сирене халуми
сос терияки METRO Chef
топено сирене METRO Chef
Начин на приготвяне
1
Нарежи лука на колелца и го нанижи на шишче. При печенето на барбекю го полей с тънка струйка зехтин и посоли.
2
Половината от гъбите нарежи на шайби и ги нанижи на шишчета. Полей с тънка струйка зехтин и посоли.
3
Почисти от тънката кора и пънчетата другата половина от гъбите. Във всяка гъба сложи по 1/4 колелце топено сирене. Върху всяко топено сирене постави по 1/2 чери домат. При печенето на барбекю ги полей с тънка струйка сос терияки.
4
Измий и подсуши аспержите. При печенето на барбекю ги полей с тънка струйка зехтин и посоли. След като ги свалиш от огъня, непременно ги поръси с прясно отцеден лимонов сок.
5
Нарежи сиренето халуми на кубчета и го нанижи на дървен шиш. При печенето на барбекю полей с тънка струйка зехтин и посоли.