Зеленчуци на барбекю

Зеленчуци на барбекю от Габриела Цулин

Зеленчуци на скара

С Габриела Цулин ти напомняме, че щом навън започва да ухае на цъфнали дръвчета, един друг неустоим аромат също ще започне да се усеща все по-силно – този на вкуснотиите, минали през жар и наредени на шишче. Зареди с тях от МЕТРО и почвай скарата!

Време30 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1глава
жълт лук
500г
печурки
500г
аспержи
100г
чери домати
сирене халуми
сос терияки METRO Chef
топено сирене METRO Chef

Начин на приготвяне

1
Нарежи лука на колелца и го нанижи на шишче. При печенето на барбекю го полей с тънка струйка зехтин и посоли.
2
Половината от гъбите нарежи на шайби и ги нанижи на шишчета. Полей с тънка струйка зехтин и посоли.
3
Почисти от тънката кора и пънчетата другата половина от гъбите. Във всяка гъба сложи по 1/4 колелце топено сирене. Върху всяко топено сирене постави по 1/2 чери домат. При печенето на барбекю ги полей с тънка струйка сос терияки.
4
Измий и подсуши аспержите. При печенето на барбекю ги полей с тънка струйка зехтин и посоли. След като ги свалиш от огъня, непременно ги поръси с прясно отцеден лимонов сок.
5
Нарежи сиренето халуми на кубчета и го нанижи на дървен шиш. При печенето на барбекю полей с тънка струйка зехтин и посоли.
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела