Книжен кебап с агнешко месо

Рецепта за книжен кебап с агнешко месо от Супичка

Книжен кебап с агнешко месо

Има ястия, които наистина будят спомени. Ястия, които носят духа, аромата и атмосферата на един дом. Точно такова ястие е книжният кебап от кухнята на Супичка. 

Време2,5 часа
ТрудностЛесна
Брой порции8

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1кг
обезкостено агнешко месо
3връзки
пресен лук
1връзка
пресен чесън
1връзка
магданоз
1връзка
джоджен
1ч. л.
червен пипер
40г
краве масло
2с. л.
олио

Начин на приготвяне

1
Първата стъпка от рецептата за книжен кебап с агнешко е изборът и подготовката на агнешкото месо. Избери качествено, прясно агнешко месо. Обезкости агнешкото месо и го нарежи на хапки.
2
Почисти и нарежи на ситно пресния лук и пресния чесън, както и пресните подправки магданоз и джоджен. В голяма купа изсипи месото, добави червения пипер, олиото, 1 чаена лъжица сол, както и нарязаните чесън, лук, магданоз и джоджен. Разбъркай старателно и остави да престои минимум 30 минути, може и 2-3 часа.
3
Приготви 8 големи парчета хартия за печене около 30 на 30 см. В средата на всяко парче хартия постави малка част от сместа с овкусеното месо, постави по бучка масло във всяко вързопче, след което завържи с памучен конец. Нареди малките вързопчета в тава, добави около 300 мл вода и сложи тавата във фурната за около два часа на 170°C. Сервирай книжния кебап на порции, без да ги развързваш.
Картофената салата, класическата зелена салата, както и аспержите са чудесна гарнитура към агнешкия книжен кебап.

РЕЦЕПТА ОТ Супичка

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Супичка.
Още рецепти от Супичка