Книжен кебап с агнешко месо
Рецепта за книжен кебап с агнешко месо от Супичка
Има ястия, които наистина будят спомени. Ястия, които носят духа, аромата и атмосферата на един дом. Точно такова ястие е книжният кебап от кухнята на Супичка.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1кг
обезкостено агнешко месо3връзки
пресен лук1връзка
пресен чесън1връзка
магданоз1връзка
джоджен1ч. л.
червен пипер40г
краве масло2с. л.
олиоНачин на приготвяне
1
Първата стъпка от рецептата за книжен кебап с агнешко е изборът и подготовката на агнешкото месо. Избери качествено, прясно агнешко месо. Обезкости агнешкото месо и го нарежи на хапки.
2
Почисти и нарежи на ситно пресния лук и пресния чесън, както и пресните подправки магданоз и джоджен. В голяма купа изсипи месото, добави червения пипер, олиото, 1 чаена лъжица сол, както и нарязаните чесън, лук, магданоз и джоджен. Разбъркай старателно и остави да престои минимум 30 минути, може и 2-3 часа.
3
Приготви 8 големи парчета хартия за печене около 30 на 30 см. В средата на всяко парче хартия постави малка част от сместа с овкусеното месо, постави по бучка масло във всяко вързопче, след което завържи с памучен конец. Нареди малките вързопчета в тава, добави около 300 мл вода и сложи тавата във фурната за около два часа на 170°C. Сервирай книжния кебап на порции, без да ги развързваш.
Картофената салата, класическата зелена салата, както и аспержите са чудесна гарнитура към агнешкия книжен кебап.