Веган чили с боб и царевица

Рецепта за веган чили с боб и царевица от Супичка

Веган чили с боб и царевица

И да не си фен на веганските ястия, тази рецепта на Супичка за чили с боб и царевица несъмнено ще намери място в домашното ти меню.

Време25 минути
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1ч. ч.
бял боб (сварен или от консерва)
1ч. ч.
черен боб (сварен или от консерва)
1ч. ч.
шарен боб (сварен или от консерва)
1ч. ч.
царевица
1глава
лук
3скилидки
чесън
4с. л.
олио
1ч. ч.
доматено пюре
1ч. л.
кимион
1ч. л.
червен пипер
1ч. л.
пушен червен пипер
1ч. л.
чили
1 бр.
лайм
кориандър

Начин на приготвяне

1
Използвай различни видове боб. Ако ползваш сух боб, свари го предварително. Спокойно можеш да ползваш и боб от консерва. Почисти и нарежи на ситно лука и чесъна, след което ги задуши в олио в голям тиган.
2
Добави доматеното пюре, което можеш да замениш с консерва домати или доматена паста. Добави 1 чаена лъжица сол и всички подправки. Разбъркай добре. Към така подготвената смес добави и боба, както и царевицата, а също и чаена чаша вода. Остави веган чилито да ври на слаб огън за около 15-20 минути. В зависимост от гъстотата на доматеното пюре, може да се наложи да добавиш и още вода.
3
След като веган чилито с боб и царевица е вече готово, поръси с прясно нарязан кориандър (или магданоз), а във всяка купичка добави и резен лайм.
Избрани продукти за тази рецепта:

РЕЦЕПТА ОТ Супичка

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Супичка.
Още рецепти от Супичка