Веган чили с боб и царевица
Рецепта за веган чили с боб и царевица от Супичка
И да не си фен на веганските ястия, тази рецепта на Супичка за чили с боб и царевица несъмнено ще намери място в домашното ти меню.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1ч. ч.
бял боб (сварен или от консерва)1ч. ч.
черен боб (сварен или от консерва)1ч. ч.
шарен боб (сварен или от консерва)1ч. ч.
царевица1глава
лук3скилидки
чесън4с. л.
олио1ч. ч.
доматено пюре1ч. л.
кимион1ч. л.
червен пипер1ч. л.
пушен червен пипер1ч. л.
чили1 бр.
лаймкориандър
Начин на приготвяне
1
Използвай различни видове боб. Ако ползваш сух боб, свари го предварително. Спокойно можеш да ползваш и боб от консерва. Почисти и нарежи на ситно лука и чесъна, след което ги задуши в олио в голям тиган.
2
Добави доматеното пюре, което можеш да замениш с консерва домати или доматена паста. Добави 1 чаена лъжица сол и всички подправки. Разбъркай добре. Към така подготвената смес добави и боба, както и царевицата, а също и чаена чаша вода. Остави веган чилито да ври на слаб огън за около 15-20 минути. В зависимост от гъстотата на доматеното пюре, може да се наложи да добавиш и още вода.
3
След като веган чилито с боб и царевица е вече готово, поръси с прясно нарязан кориандър (или магданоз), а във всяка купичка добави и резен лайм.