Терин с три вида месо и пюре от земна ябълка и аспержи

Рецепта за терин с три вида месо от Габриела Цулин

Терин с три вида месо и пюре от земна ябълка и аспержи

Питателна рецепта, съчетана с пюре от актуалните за всеки сезон аспержи и земна ябълка.

Време2 часа
ТрудностСредна
Брой порции8

Необходими продукти

КоличествоПродукти
500г
пилешко месо от гърди
400г
патешко месо от гърди
400г
пуешко месо от гърди
300г
хамон серано на слайсове
3-4
сушени смокини
30г
белен шам фъстък
500мл
течна животинска сметана 36% масленост
1/2ч.л.
келтска сол
1/2ч.л.
черен пипер
1/2ч.л.
розов пипер
За пюрето от земна ябълка и аспержи:
300г
зелени аспержи
300г
земна ябълка
1скилидка
чесън
30г
краве масло
сол на вкус

Начин на приготвяне

1
Нарежи трите вида месo на малки парченца и ги разпредели в три купи.
2
Сложи животинската сметана в една купа и добави подправките.
3
Разбъркай добре и разпредели равномерно количество от сместа в трите купи с месо.
4
Покрий ги със стреч фолио и постави в хладилник, за да отлежат и месото да се овкуси.
5
Нарежи смокините на малки парченца.
6
Във форма за терин по дъното и стените постави ленти хамон, така че да се образува борд.
7
Върху хамона постави първо пилешкото месо. Поръси със суров белен шам фъстък.
8
Върху него постави патешкото месо и поръси с парченцата сушени смокини. 
9
Накрая постави пуешкото месо и покрий с хамон.
10
Печи на 160°C за един час.
11
След изпичане извади формата от фурната и затисни с тежък предмет, за да придобие теринът стегната форма.
12
Постави в хладилник, за да стегне. 
13
За да приготвиш пюрето, свари земната ябълка и аспержите в подсолена вода. 
14
След това ги пасирай заедно със скилидката чесън и маслото до образуване на хомогенна смес.
15
Сложи от пюрето на дъното на чиния. Разрежи терина на парчета и го сервирай върху пюрето.
16
Декорирай с аспержи, кълнове от броколи и чипс от земна ябълка.

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела