Терин с три вида месо и пюре от земна ябълка и аспержи
Рецепта за терин с три вида месо от Габриела Цулин
Питателна рецепта, съчетана с пюре от актуалните за всеки сезон аспержи и земна ябълка.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
500г
пилешко месо от гърди400г
патешко месо от гърди400г
пуешко месо от гърди300г
хамон серано на слайсове3-4
сушени смокини30г
белен шам фъстък500мл
течна животинска сметана 36% масленост1/2ч.л.
келтска сол1/2ч.л.
черен пипер1/2ч.л.
розов пиперЗа пюрето от земна ябълка и аспержи:
300г
зелени аспержи300г
земна ябълка1скилидка
чесън30г
краве маслосол на вкус
Начин на приготвяне
1
Нарежи трите вида месo на малки парченца и ги разпредели в три купи.
2
Сложи животинската сметана в една купа и добави подправките.
3
Разбъркай добре и разпредели равномерно количество от сместа в трите купи с месо.
4
Покрий ги със стреч фолио и постави в хладилник, за да отлежат и месото да се овкуси.
5
Нарежи смокините на малки парченца.
6
Във форма за терин по дъното и стените постави ленти хамон, така че да се образува борд.
7
Върху хамона постави първо пилешкото месо. Поръси със суров белен шам фъстък.
8
Върху него постави патешкото месо и поръси с парченцата сушени смокини.
9
Накрая постави пуешкото месо и покрий с хамон.
10
Печи на 160°C за един час.
11
След изпичане извади формата от фурната и затисни с тежък предмет, за да придобие теринът стегната форма.
12
Постави в хладилник, за да стегне.
13
За да приготвиш пюрето, свари земната ябълка и аспержите в подсолена вода.
14
След това ги пасирай заедно със скилидката чесън и маслото до образуване на хомогенна смес.
15
Сложи от пюрето на дъното на чиния. Разрежи терина на парчета и го сервирай върху пюрето.
16
Декорирай с аспержи, кълнове от броколи и чипс от земна ябълка.