Спагети със сьомга и печен сос
Рецепта от Таня Донева за спагети със сьомга и печен сос
Ето едно майсторско изпълнение на Таня Донева, за което е използвала спагетите Fine Life. Те не съдържат консерванти и оцветители и са перфектни за тази вкуснотия с печен сос от сметана, спанак, домати и сьомга.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
400 мл
млечна сметана, над 30% масленост½ч. л.
сол1ч. л.
мащерка1ч. л.
подправка за риба2 ч. л.
италианска билкова смес (босилек, риган, мащерка, чесън, кориандър, черен пипер)150г
доматено пюре200г
замразен спанак200г
чери домати150 г
мини моцарела400г
филе от сьомга без кожа, прясна или замразена4с. л.
маслиново масло120г
спагети1щипка
солНачин на приготвяне
1
В подходяща тава за печене изсипи сметаната и я овкуси с подправките.
2
Прибави доматеното пюре и разбъркай.
3
Прибави спанака, доматите и моцарелата. Разбъркай.
4
Отгоре постави парчетата сьомга и гарнирай с маслиново масло и малко сол.
5
Постави тавата със соса във фурната и печи за 45-50 минути.
6
Към края на печенето свари спагетите за 8-10 минути.
7
Извади печения сос от фурната и накъсай рибата в него. Разбъркай добре.
8
Отцеди спагетите от водата и ги прибави в тавата при соса.
9
Сервирай пастата, докато е още топла.