Две предястия за коледните празници
Рецепти за 2 вкусни коледни предястия от Габриела Цулин, които ще внесат празнично настроение на трапезата
Не 1, а цели 2 рецепти за предястия, с които да смаеш гостите. И то за по-малко от час!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За елхичките:
200г
сирене грюерсолети без глутен
50г
сушени доматисусамови семена
сол на вкус
За еленчетата:
топено сирене на триъгълничета
хайвер от лъмпфиш - червен и черен
немски претцели
Начин на приготвяне
Начин на приготвяне на елхичките:
1
Нарежи сушените домати на малки парченца.
2
Сложи ги в малка купичка заедно със сусамовите семена и сол на вкус. Разбъркай до образуване на хомогенна смес.
3
Изрежи от сиренето елхички и във всяка забоди по парченца солета, която да служи за пънче на елхичката.
4
Подреди елхичките в подходяща чиния, а върху всяка разпредели от сместа с домати и сусам.
Начин на приготвяне на еленчетата:
1
Разчупи претцелите през средата и ги забоди в двата края на всяко топено сиренце, така че да образуват рогца.
2
От червен и черен хайвер от лъмпфиш оформи очички и носле на еленчетата.
3
Подреди еленчетата в подходяща чиния.