Такос с дърпано телешко, гъбен дюксел и гуакамоле
Рецепта за такос с дърпано телешко, гъбен дюксел и гуакамоле

Неустоимо предложние за веган такос, коeто няма да остане неоценено и от любителите на месните ястия.
Време
:
20 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
1
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1бр.
тортила15г
гъбен дюксел10г
гуакамоле METRO Chef150г
веган дърпано телешко METRO Chef Veggie30мл
сос за глазиране на телешкото15г
печено мариновано цвекло1стрък
пресен лук5г
магданоз5мл
олиоЗа гъбения дюксел:
400г
гъби печурки1бр.
лук шалот20мл
зехтин1скилидка
чесън сол и черен пипер на вкус
За соса за глазиране на телешкото:
100мл
соев сос60г
дижонска горчицаЗа мариновано цвекло:
100г
печено цвекло METRO Chef20г
балсамова редукция METRO Chef20г
зехтин3г
солНачин на приготвяне
1
За гъбения дюксел нарежи гъбите и шалота на ситно. Задуши ги в зехтина и добави скилидка чесън за аромат. Овкуси със сол и пипер, след което охлади сместта.
2
Нарежи цвеклото на кубчета и овкуси с балсамова редукция, зехтин и сол.
3
Загрей тиган с няколко капки олио и запечи тортила питката до златисто.
4
Приготви соса за глазиране като смесиш продуктите в купа.
5
Размразеното веган дърпано телешко запържи в нагрят тиган с няколко капки олио. Докато е топло, добави соса за глазиране и разбъркай.
6
За сервиране върху тортилата намажи от гуакамолето, добави дюксела от гъби, дърпаното телешкото, маринованото цвекло. Декорирай с листа магданоз и наситно нарязан пресен лук.