Такос с дърпано телешко, гъбен дюксел и гуакамоле

Рецепта за такос с дърпано телешко, гъбен дюксел и гуакамоле
Рецепта за такос с дърпано телешко, гъбен дюксел и гуакамоле

Неустоимо предложние за веган такос, коeто няма да остане неоценено и от любителите на месните ястия.

Време
:
20 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
1

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1бр.
тортила
15г
гъбен дюксел
10г
гуакамоле METRO Chef
150г
веган дърпано телешко METRO Chef Veggie
30мл
сос за глазиране на телешкото
15г
печено мариновано цвекло
1стрък
пресен лук
5г
магданоз
5мл
олио
За гъбения дюксел:
400г
гъби печурки
1бр.
лук шалот
20мл
зехтин
1скилидка
чесън 
сол и черен пипер на вкус
За соса за глазиране на телешкото:
100мл
соев сос
60г
дижонска горчица
За мариновано цвекло:
100г
печено цвекло METRO Chef
20г
балсамова редукция METRO Chef
20г
зехтин
3г
сол

Начин на приготвяне

1
За гъбения дюксел нарежи гъбите и шалота на ситно. Задуши ги в зехтина и добави скилидка чесън за аромат. Овкуси със сол и пипер, след което охлади сместта.
2
Нарежи цвеклото на кубчета и овкуси с балсамова редукция, зехтин и сол.
3
Загрей тиган с няколко капки олио и запечи тортила питката до златисто.
4
Приготви соса за глазиране като смесиш продуктите в купа.
5
Размразеното веган дърпано телешко запържи в нагрят тиган с няколко капки олио. Докато е топло, добави соса за глазиране и разбъркай.
6
За сервиране върху тортилата намажи от гуакамолето, добави дюксела от гъби, дърпаното телешкото, маринованото цвекло. Декорирай с листа магданоз и наситно нарязан пресен лук.