Френч тост с козунак
Вкусна и лесна рецепта, с изключителна презентация.
Чудесен начин да оползотвориш останалия козунак. Изненадай цялото семейство с нашето интересно предложение. Гарантираме че ще се превърне в една от любимите ти закуски.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
Филии сух козунак (около 5-6 бр.)
150мл
прясно мляко100мл
животинска сметана2
яйцаВанилия
Масло за тигана
(около 50-80 г)100г
ягоди50г
малиниЗа крема:
150г
маскарпоне100г
бял шоколад100г
крема сиренеВанилия
Начин на приготвяне
1
Разбийте яйцата с телена бъркалка и към тях добавете прясното мляко, сметаната и ванилията
2
Загрейте тиган и сложете масло, след което 1 по 1 филиите козунак, напоени с течната смес. Запържете до златисто.
3
За крема: Разтопете белия шоколад на водна баня и след това добавете към маскарпонето, крема сиренето и ванилията. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
4
Сервирайте с ягоди, малини или други плодове по избор.