Френч тост с козунак

Вкусна и лесна рецепта, с изключителна презентация.

Чудесен начин да оползотвориш останалия козунак. Изненадай цялото семейство с нашето интересно предложение. Гарантираме че ще се превърне в една от любимите ти закуски.

Време30 минути
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
Филии сух козунак (около 5-6 бр.)
150мл
прясно мляко
100мл
животинска сметана
2
яйца
Ванилия
Масло за тигана
(около 50-80 г)
100г
ягоди
50г
малини
За крема:
150г
маскарпоне
100г
бял шоколад
100г
крема сирене
Ванилия

Начин на приготвяне

1
Разбийте яйцата с телена бъркалка и към тях добавете прясното мляко, сметаната и ванилията
2
Загрейте тиган и сложете масло, след което 1 по 1 филиите козунак, напоени с течната смес. Запържете до златисто.
3
За крема: Разтопете белия шоколад на водна баня и след това добавете към маскарпонето, крема сиренето и ванилията. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
4
Сервирайте с ягоди, малини или други плодове по избор.