Паеля с пиле и морски дарове
Рецепта за паеля с пиле и морски дарове от Супичка
Ако търсиш рецепта за леко хапване, тази паеля с пиле и морски дарове е ястието, което ще удовлетвори напълно вкусовите ти рецептори. Автор е Супичка, а продуктите са от нас!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1ч. ч.
ориз (за паеля)300г
черни миди с черупки300г
скариди (големи)300г
пилешко месо100г
грах2глави
лук3скилидки
чесън1бр.
червена чушка1 бр.
домат3ч. ч.
пилешки бульон100мл
бяло вино10листенца
шафран1ч. л.
пушен червен пипер⅓ч. ч.
зехтин1/3връзка
магданозНачин на приготвяне
1
Нарежи пилешкото месо на големи хапки. Измий и почисти мидите. С ½ чаена чаша гореща вода залей шафрана и остави на страна. Почисти и нарежи на ситно лука и чесъна, както и червената чушка. В голям тиган сгорещи зехтина, след което към него добави лука и чесъна. Запържи за около 2-3 минути. Добави нарязаното пилешко месо и запържи от двете страни за около 3-4 минути от всяка страна.
2
В тигана добави нарязаната чушка разбъркай няколко пъти, след което добави и ориза. Запържи отново за 2-3 минути. Добави около 1 чаена лъжица сол, червения пипер, водата с шафрана и предвиденото количество бяло вино, както и настъргания домат. Разбъркай добре и след като течността се абсорбира, добави пилешкия бульон. Остави паелята на котлона на бавен огън, като разбъркваш от време на време.
3
Когато оризът е почти готов, добави граха. Разбъркай, след което разпредели почистените миди равномерно в тигана. Сложи и измитите скариди. Постави капак на тигана и го върни на котлона за около 5-6 минути, докато морските дарове се сготвят. Преди сервиране поръси с прясно нарязан магданоз, добави и лимона, нарязан на парчета.