Паеля с пиле и морски дарове

Рецепта за паеля с пиле и морски дарове от Супичка

Паеля с пиле и морски дарове

Ако търсиш рецепта за леко хапване, тази паеля с пиле и морски дарове е ястието, което ще удовлетвори напълно вкусовите ти рецептори. Автор е Супичка, а продуктите са от нас!

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1ч. ч.
ориз (за паеля)
300г
черни миди с черупки
300г
скариди (големи)
300г
пилешко месо
100г
грах
2глави
лук
3скилидки
чесън
1бр.
червена чушка
1 бр.
домат
3ч. ч.
пилешки бульон
100мл
бяло вино
10листенца
шафран
1ч. л.
пушен червен пипер
ч. ч.
зехтин
1/3връзка
магданоз

Начин на приготвяне

1
Нарежи пилешкото месо на големи хапки. Измий и почисти мидите. С ½ чаена чаша гореща вода залей шафрана и остави на страна. Почисти и нарежи на ситно лука и чесъна, както и червената чушка. В голям тиган сгорещи зехтина, след което към него добави лука и чесъна. Запържи за около 2-3 минути. Добави нарязаното пилешко месо и запържи от двете страни за около 3-4 минути от всяка страна.
2
В тигана добави нарязаната чушка разбъркай няколко пъти, след което добави и ориза. Запържи отново за 2-3 минути. Добави около 1 чаена лъжица сол, червения пипер, водата с шафрана и предвиденото количество бяло вино, както и настъргания домат. Разбъркай добре и след като течността се абсорбира, добави пилешкия бульон. Остави паелята на котлона на бавен огън, като разбъркваш от време на време.
3
Когато оризът е почти готов, добави граха. Разбъркай, след което разпредели почистените миди равномерно в тигана. Сложи и измитите скариди. Постави капак на тигана и го върни на котлона за около 5-6 минути, докато морските дарове се сготвят. Преди сервиране поръси с прясно нарязан магданоз, добави и лимона, нарязан на парчета.
Избрани продукти за тази рецепта:

РЕЦЕПТА ОТ Супичка

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Супичка.
Още рецепти от Супичка