Веган морковен кейк

Един лесен десерт, с който да впечатлиш гостите си

Веган морковен кейк

Моркови, орехи и разбира се, кокосово мляко METRO Chef. Тези три основни съставки правят морковения кейк на Елица Сърбева неустоим!

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
290г
пшенично брашно
170г
кафява захар
1/2ч. л.
канела
1/3ч. л.
индийско орехче
1с. л.
бакпулвер
1/2ч. л.
сода бикарбонат
240мл
кокосово мляко METRO Chef
120г
меко кокосово масло Fine Life
120мл
ябълково пюре
1с. л.
ванилия
200г
ситно настъргани моркови
100г
нарязани на дребно орехи
Допълнително:
4кенчета
кокосова сметана METRO Chef (само твърдата част)
180мл
пудра захар
3с. л.
царевично нишесте
1пакет
бурбонска ванилова захар

Начин на приготвяне

1
Включи фурната да загрява на 180°C и си приготви тава за печене с диаметър около 24 см, като покриеш дъното ѝ с хартия за печене.
2
В купа изсипи всички сухи продукти. Прибави всички мокри съставки без морковите и орехите. Разбъркай добре и едва тогава прибави настърганите моркови и орехите. Отново разбъркай.
3
Изсипи сместа в тавата за печене и изпечи за около 45 минути до суха клечка без вентилатор. След като се изпече, остави да изстине напълно върху решетка.
4
За да приготвиш кокосовата глазура трябва кокосовата сметана да е престояла в хладилник поне една нощ, за да може да се разбие.
5
Отвори консервите и изгреби само твърдата част без водата.
6
Сложи в купа и добави останалите продукти.
7
Разбий за кратко до хомогенна смес.
8
Намажи вече изстиналия кейк и декорирай с плодове и настърган шоколад.
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица