Веган морковен кейк
Един лесен десерт, с който да впечатлиш гостите си

Моркови, орехи и разбира се, кокосово мляко METRO Chef. Тези три основни съставки правят морковения кейк на Елица Сърбева неустоим!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
290г
пшенично брашно170г
кафява захар1/2ч. л.
канела1/3ч. л.
индийско орехче1с. л.
бакпулвер1/2ч. л.
сода бикарбонат240мл
кокосово мляко METRO Chef120г
меко кокосово масло Fine Life120мл
ябълково пюре1с. л.
ванилия200г
ситно настъргани моркови100г
нарязани на дребно орехиДопълнително:
4кенчета
кокосова сметана METRO Chef (само твърдата част)180мл
пудра захар3с. л.
царевично нишесте1пакет
бурбонска ванилова захарНачин на приготвяне
1
Включи фурната да загрява на 180°C и си приготви тава за печене с диаметър около 24 см, като покриеш дъното ѝ с хартия за печене.
2
В купа изсипи всички сухи продукти. Прибави всички мокри съставки без морковите и орехите. Разбъркай добре и едва тогава прибави настърганите моркови и орехите. Отново разбъркай.
3
Изсипи сместа в тавата за печене и изпечи за около 45 минути до суха клечка без вентилатор. След като се изпече, остави да изстине напълно върху решетка.
4
За да приготвиш кокосовата глазура трябва кокосовата сметана да е престояла в хладилник поне една нощ, за да може да се разбие.
5
Отвори консервите и изгреби само твърдата част без водата.
6
Сложи в купа и добави останалите продукти.
7
Разбий за кратко до хомогенна смес.
8
Намажи вече изстиналия кейк и декорирай с плодове и настърган шоколад.