Талиатели Салсиче
Рецепта от Таня Донева за талиатели Салсиче

Пастата на Таня Донева няма равна! Особено когато е приготвена с моцарела METRO Chef… Виж пълната рецепта за талиатели със салсиче и зареди с продуктите от МЕТРО!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
350г
талиатели METRO Chef250г
салсиче700г
доматено пюре METRO Chef2скилидки
чесън5стръка
мащерка маслиново масло на вкус
сол на вкус
120г
моцарела METRO Chef30Г
пармиджано METRO Chef500мл
водаНачин на приготвяне
1
Приготви касерола или по-широк тиган за готвене.
2
Извади каймата от салсичето и оформи малки топчета.
3
Запържи ги в малко маслиново масло с една цяла скилидка чесън и няколко стръка мащерка.
4
Извади месото и прибави в същия тиган доматеното пюре.
5
Прибави една скилидка ситно нарязан чесън, малко маслиново масло, мащерка, сол и вода. Готви соса за 10-15 минути на средна температура.
6
Подреди пастата в съд, удобен за печене, и разпредели запържената кайма от салсичето навсякъде.
7
Разпредели и соса равномерно върху талиателите.
8
Нарежи моцарелата на парчета и подреди отгоре. Поръси с малко сол.
9
Настържи пармиджаното по цялата повърхност на ястието.
10
Добави една чаена чаша вода и постави във фурната за 30-35 минути на 190°С. Сервирай веднага.