Агнешка супа със застройка
Рецепта за агнешка супа със застройка от Супичка
Настрой се за великденските празници с тази рецепта за агнешка супа със застройка от supichka.com. Продуктите ще ги откриеш... къде другаде, ако не в МЕТРО.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1,5 кг
агнешко месо с кокал1 връзка
пресен лук2 стръка
пресен чесън½ч. л.
червен пипер2с. л.
доматено пюре1връзка
джоджен½ връзка
магданоз2
жълтъка½ ч. л.
кисело мляко⅓ ч. л.
черен пиперНачин на приготвяне
1
Първата стъпка от рецептата за агнешка супа със застройка е изборът и подготовката на месото. Може да ползваш всякакво месо, но най-добре е да избереш месо с кокал, например част от предна агнешка плешка. Това е важно, за да получиш силен и вкусен бульон. Свари месото до пълна готовност в подсолена вода. След това прецеди бульона през ситна цедка и нарежи месото на ситно.
2
Почисти и нарежи на ситно лука и чесъна, както и джоджена и магданоза. Разбий жълтъците заедно с киселото мляко и добави един-два черпака от поизстиналия бульон до получаване на еднородна течност. Изсипи прецедения бульон в тенджера и след като заври, добави месото, лука, чесъна и джоджена. Добави червения и черния пипер, както и доматеното пюре. Разбъркай добре и остави агнешката супа да поври около 4-5 минути. След това свали супата от котлона.
3
На тънка струйка и при непрекъснато бъркане добави застройката към супата, след което отново сложи на котлона, като разбъркваш, докато супата заври. Накрая добави прясно нарязания магданоз. Сервирай агнешката супа със застройка гореща.