Агнешка супа със застройка

Рецепта за агнешка супа със застройка от Супичка

Настрой се за великденските празници с тази рецепта за агнешка супа със застройка от supichka.com. Продуктите ще ги откриеш... къде другаде, ако не в МЕТРО.

Време2,5 часа
ТрудностЛесна
Брой порции8

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1,5 кг
агнешко месо с кокал
1 връзка
пресен лук
2 стръка
пресен чесън
½ч. л.
червен пипер
2с. л.
доматено пюре
1връзка
джоджен
½ връзка
магданоз
2
жълтъка
½ ч. л.
кисело мляко
ч. л.
черен пипер

Начин на приготвяне

1
Първата стъпка от рецептата за агнешка супа със застройка е изборът и подготовката на месото. Може да ползваш всякакво месо, но най-добре е да избереш месо с кокал, например част от предна агнешка плешка. Това е важно, за да получиш силен и вкусен бульон. Свари месото до пълна готовност в подсолена вода. След това прецеди бульона през ситна цедка и нарежи месото на ситно.
2
Почисти и нарежи на ситно лука и чесъна, както и джоджена и магданоза. Разбий жълтъците заедно с киселото мляко и добави един-два черпака от поизстиналия бульон до получаване на еднородна течност. Изсипи прецедения бульон в тенджера и след като заври, добави месото, лука, чесъна и джоджена. Добави червения и черния пипер, както и доматеното пюре. Разбъркай добре и остави агнешката супа да поври около 4-5 минути. След това свали супата от котлона.
3
На тънка струйка и при непрекъснато бъркане добави застройката към супата, след което отново сложи на котлона, като разбъркваш, докато супата заври. Накрая добави прясно нарязания магданоз. Сервирай агнешката супа със застройка гореща.

РЕЦЕПТА ОТ Супичка

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Супичка.
Още рецепти от Супичка