Как да намаля разходите в ресторанта
Управлението на ресторант може да струва скъпо. Често ресторантьорите пренебрегват "пробойни” в системата си, които обикновено могат лесно да бъдат отстранени. Независимо дали ти предстои да отвориш собствен ресторант, или вече управляваш такъв, тази статия е за теб. В нея ще научиш как да намалиш оперативните си разходи, да спестиш пари и да увеличиш маржа на печалбата си, без да влияеш негативно на клиентското преживяване.
Какво ще бъде разгледано в тази статия
Как да намалим разходите за храна
1. Спестяване на разходи за храна
Съвети за намаляване на разходите за труд в ресторанта
2. Спестяване на разходи за труд
Как да намалим оперативните разходи
3. Стратегии за спестяване на други оперативни разходи
Работата в екип прави мечтата успешна
4. Фокусиране върху работата в екип
5. Често задавани въпроси
Да, инвентаризацията ти помага да следиш колко съставки са необходими за в бъдеще. Това гарантира, че ще останат по-малко съставки, които се налага да бъдат изхвърлени.
Да, освен че е природосъобразно, сезонното хранене може да ти спести и пари. Тук могат да се спестят разходите за доставка и транспорт.
Да, колкото по-добре екипът ти се разбира помежду си и колкото по-добре е съгласуван, толкова по-бързо и безпроблемно могат да бъдат обслужвани клиентите. Това може да доведе и до намаляване на броя на служителите.