Тартин от козунак със запечено Бри и поширана круша в червено вино
Закуска, която ще изненада сетивата ти.
Невероятно изкушение, което може да приготвиш за закуска, или брънч. Следвай стъпките в рецептата и усети невероятния вкус на тази интересна комбинация.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За поширани круши:
10бр.
круши Конференс750мл
червено вино Каберне Совиньон/ Мерло150г
кристална захар1бр.
ванилова захар1пръчка
канела3-4
карамфилаЗа Тартин:
4-5филии
козунак / 500г/ - натурален без ядки и стафиди150г
краве масло4-6
жълтъка300мл
прясно мляко1бр.
ванилова захар котаниЗа сервиране:
200г
Бри200г
филирани печени бадеми/ други ядки по изборрвено виноНачин на приготвяне
1
За поширани круши: Смесваме всички продукти в тенджера, завираме и правим редукция. Поставяме обелените цели круши и варим до готовност, като ги оставяме да се охладят в сиропа. Охладените круши нарязваме на парчета за сервиране.
2
За Тартин: Режем козунака на филийки. Смесваме млякото и жълтъците, разбиваме ги в купа и оставяме настрана.
3
Загряваме тиган и в него добавяме масло, когато маслото се стопи, панираме филийките козунак в сместа от мляко и жълтъци. Изцеждаме ги добре и ги поставяме в тигана, готвим на средна степен на котлона за около 1 минута от всяка страна.
4
Сервираме готовия Тартин със слайсове круша, предварително запечено Бри върху хартия, за да има топяща структура. Поръсваме с филирани бадеми.