Тартин от козунак със запечено Бри и поширана круша в червено вино

Закуска, която ще изненада сетивата ти.

Невероятно изкушение, което може да приготвиш за закуска, или брънч. Следвай стъпките в рецептата и усети невероятния вкус на тази интересна комбинация.

Време45 минути
ТрудностЛесна
Брой порции5

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За поширани круши:
10бр.
круши Конференс
750мл
червено вино Каберне Совиньон/ Мерло
150г
кристална захар
1бр.
ванилова захар
1пръчка
канела
3-4
карамфила
За Тартин:
4-5филии
козунак / 500г/ - натурален без ядки и стафиди
150г
краве масло
4-6
жълтъка
300мл
прясно мляко
1бр.
ванилова захар котани
За сервиране:
200г
Бри
200г
филирани печени бадеми/ други ядки по изборрвено вино

Начин на приготвяне

1
За поширани круши: Смесваме всички продукти в тенджера, завираме и правим редукция. Поставяме обелените цели круши и варим до  готовност, като ги оставяме да се охладят в сиропа. Охладените круши нарязваме на парчета за сервиране.
2
За Тартин: Режем козунака на филийки. Смесваме млякото и жълтъците, разбиваме ги в купа и оставяме настрана.
3
Загряваме тиган и в него добавяме масло, когато маслото се стопи,  панираме филийките козунак в сместа от мляко и жълтъци. Изцеждаме ги добре и ги поставяме в тигана, готвим на средна степен на котлона за  около 1 минута от всяка страна.
4
Сервираме готовия Тартин със слайсове круша, предварително запечено Бри върху хартия, за да има топяща структура. Поръсваме с филирани бадеми.