Шоколадови трюфели

Рецепта за домашни шоколадови трюфели
Шоколадови трюфели

Кой не обича шоколад, а още по-добре, ако е в големи количества

Време
:
4 ч
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
80

Необходими продукти

КоличествоПродукти
750г
натурален шоколад за готвене
500мл
сметана
50г
какао на прах
50г
кокосови стърготини

Начин на приготвяне

1
Постави шоколада и сметаната в подходящ съд и ги разтопи бавно на водна баня.
2
Бъркай непрекъснато до получаване на хомогенна смес. Водата не бива да ври интензивно, а сместа - да завира.
3
Така полученият крем ганаш изсипи в плоска тавичка и остави на стайна температура (около 20 °C) да изстине за около 1 час, след което покрий с фолио и остави в хладилник още 2.5-3 часа.
4
Охладения крем ганаж оформи на малки топчета с помощта на две чаени лъжички. 
5
По желание оваляй в какао на прах и/ или кокосови стърготини.
6
Подреди готовите трюфели в хартиени кошнички и сервирай в подходящ съд.
Съвет
Можеш да приготвиш и крем ганаш за по-малко количество трюфели,като спазиш следното съотношение - на 150 г шоколад се слага 100 мл сметана.
Съвет
Като оформяш трюфелите с ръце трябва да става бързо, защото шоколадът се топи при температура по-ниска от телесната.