Веган малинов чийзкейк
Рецепта за веган малинов чийзкейк от Габриела Цулин
Габриела Цулин ти е приготвила това ледено веган малиново изкушение, с което да изравниш температурата на небцето с температурата отвън.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За основата:
150г
сурови орехи60 г
паста от фурми1с. л.
кокосово маслоЗа "чийзкейк" слоя:
500г
сурово кашу (накиснато за няколко часа и отцедено от водата)30г
кленов сироп1бр.
лимон - сокът от него + кората1шушулка
ванилияЗа малиновия слой:
300г
замразени малини сокът от 1/2 лимон
30г
кленов сироп2с. л.
семена от чиаНачин на приготвяне
1
В кухненски робот сложи орехите, фурмите, кокосовото масло. Блендирай, докато се смелят.
2
Покрий малка кръгла тавичка с диаметър 16 см със стреч фолио и изсипи сместа за основата. Притисни сместа за основата в дъното на тавата, така че да се образува блат. Замрази за около 15-20 минути или толкова дълго, колкото е необходимо, за да се подготви следващият слой.
3
В блендер пасирай кашуто (предварително накиснато във вода и отцедено), кокосовото мляко, кленовия сироп, лимоновия сок, кората от лимона (настъргана на ситно ренд) и шушулката ванилия, докато се хомогенизират.
4
Изсипи "чийзкейк слоя" върху основата и изравни. Замрази, докато "чийзкейк слоя" е напълно твърд, най-малко 2 часа.
5
В блендера сложи малините, лимоновия сок, кленовия сироп и семената от чиа. Пасирай до гладкост. Изсип малиновата смес върху замразения чийзкейк слой и изравни. Замрази за 4 часа или за през нощта.
6
Когато е готов за сервиране, извади чийзкейка от фризера и го остави да се размрази за поне 20 минути. Използвай страните на стреч фолиото, като внимателно извадиш чийзкейка от тавата.
7
Използвай остър нож, за да го нарежеш на 8-10 парчета. Остави отделните парчета да се размразят за още 15-20 минути, така че средният слой да е кремообразен.
8
Замрази отново всички останали парчета, ако няма да ги консумираш веднага. Декорирай по желание.