Такос с веган гирос късчета и салца от печени домати

Рецепта за такос с веган гирос късчета и салца от печени домати
Рецепта за такос с веган гирос късчета и салца от печени домати

Опитай интересна рецепта с новите продукти алтернатива на месото METRO Chef Veggie

Време
:
20 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
1

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1бр.
тортила
150г
веган гирос късчета METRO Chef Veggie
10г
салца от печени домати
15г
хумус
15г
туршия от тиквички с риган
1стрък
пресен лук
За салцата:
10бр.
чери домати
2скилидки
чесън
10г
босилек
30мл
зехтин
сол и пипер на вкус
За туршията от тиквички:
1бр.
тиквичка (около 150 г)
100мл
вода
100мл
оцет
100г
захар
100г
сух риган

Начин на приготвяне

1
За салцата запечи на сух тиган чери доматите,  докато се изпекат и напукат. Добави зехтина и чесъна.
2
Прехвърли доматите в блендер, овкуси със сол и пипер, добави листа пресен босилек и блендирай.
3
За трушията нарежи тикчивката на жулиени.
4
Свари в касерола водата, захарта, оцета и ригана, залей тиквичките с марината и ги остави в нея докато се охлади.
5
За сервирането върху тортилата намажи от хумуса, добави вегант дърпаното телешко,  туршията, гарнирай доматената салца и наситно нарязан пресен лук.