Нисковъглехидратен шоколадов тарт
Диетична рецепта за вкусен десерт от Габриела Цулин
Да похапваш сладко любимите десерти, без да се притесняваш от излишни килограми? Да, има начин! Представяме ти чудната рецепта за нисковъглехидратен шоколадов тарт на Габриела Цулин.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За тестото:
55г
краве масло60г
еритритол1
яйце200г
бадемово брашно15капки
есенция от ром10г
натурално какао 22% масленост1ч.л.
цейлонска канела10г
бакпулверНеобходими продукти за крема:
200г
натурален шоколад 85% какао120г
бадемово мляко без захар 190г
кокосов крем от кен10капки
есенция от ромНеобходими продукти за декорация:
пресни малини
пресни боровинки
нар
мента
Начин на приготвяне
1
Сложи продуктите за тестото в дълбока купа и разбъркай до образуването на хомогенна смес.
2
Малка част от тестото разточи на тънък лист около пет милиметра. Изрежи с формичка звездички и ги подреди върху хартия за печене.
3
Останалото тесто сложи във форма за тарт. Притисни тестото по дъното и стените на формата, така че да се образува тънък блат.
4
Постави формата във фурната заедно с бисквитките и печи на 180°C за 15-20 минути.
5
През това време приготви крема, като сложиш кокосовия крем, бадемовото мляко, есенцията от ром и разтопения на водна баня шоколад в купа. Разбъркай до образуване на хомогенна смес. Остави да стегне, докато блата се пече и изстива.
6
След като блата се изпече, го извади от фурната заедно с бисквитите и ги постави върху метална решетка да изстиват.
7
След като изстине напълно, го постави в плоска чиния или поднос с подходящ размер.
8
Напълни тарта с крем, а в него постави малини и боровинки.
9
Сложи тарта в хладилник за кратко, за да стегне.
10
Декорирай с бисквитки, малини, боровинки, зрънца нар и прясна мента.