Нисковъглехидратен шоколадов тарт

Диетична рецепта за вкусен десерт от Габриела Цулин

Нисковъглехидратен шоколадов тарт

Да похапваш сладко любимите десерти, без да се притесняваш от излишни килограми? Да, има начин! Представяме ти чудната рецепта за нисковъглехидратен шоколадов тарт на Габриела Цулин.

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За тестото:
55г
краве масло
60г
еритритол
1
яйце
200г
бадемово брашно
15капки
есенция от ром
10г
натурално какао 22% масленост
1ч.л.
цейлонска канела
10г
бакпулвер
Необходими продукти за крема:
200г
натурален шоколад 85% какао
120г
бадемово мляко без захар
190г
кокосов крем от кен
10капки
есенция от ром
Необходими продукти за декорация:
пресни малини
пресни боровинки
нар
мента

Начин на приготвяне

1
Сложи продуктите за тестото в дълбока купа и разбъркай до образуването на хомогенна смес.
2
Малка част от тестото разточи на тънък лист около пет милиметра. Изрежи с формичка звездички и ги подреди върху хартия за печене.
3
Останалото тесто сложи във форма за тарт. Притисни тестото по дъното и стените на формата, така че да се образува тънък блат.
4
Постави формата във фурната заедно с бисквитките и печи на 180°C за 15-20 минути. 
5
През това време приготви крема, като сложиш кокосовия крем, бадемовото мляко, есенцията от ром и разтопения на водна баня шоколад в купа. Разбъркай до образуване на хомогенна смес. Остави да стегне, докато блата се пече и изстива.
6
След като блата се изпече, го извади от фурната заедно с бисквитите и ги постави върху метална решетка да изстиват. 
7
След като изстине напълно, го постави в плоска чиния или поднос с подходящ размер.
8
Напълни тарта с крем, а в него постави малини и боровинки. 
9
Сложи тарта в хладилник за кратко, за да стегне. 
10
Декорирай с бисквитки, малини, боровинки, зрънца нар и прясна мента. 
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела