Шоколадови сфери със сърцевина от вишни
Рецепта за шоколадови сфери с вишни от Габриела Цулин
Тези шоколадови сфери със сърцевина от вишни няма начин да не ти грабнат сърцето. За рецептата можеш да благодариш на Габриела Цулин, а необходимите продукти те чакат в МЕТРО.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За сърцата от вишни::
100г
замразени вишни 30 г
кокосова захар10г
желатинЗа шоколадовия мус:
4бр.
яйца300г
шоколад4с. л.
кокосова захарЗа шоколадовите сфери:
200г
шоколадНачин на приготвяне
1
Започни с приготвянето на сърцата от вишни. Сложи вишните в дълбока тенджера на котлона и го пусни на силна степен. След като заврат и започнат да си пускат соковете, добави кокосовата захар.
2
През това време сложи желатина в чашка и го залей с вода. Остави го да набъбне.
3
След като вишните заврат, дръпни ги от котлона и пасирай до образуването на мармалад. Остави го да се охлади, но не напълно, за да може да се разтопи желатина. Внимавай сместа да не е гореща.
4
След като добавиш желатина, разбъркай, докато се разтвори. При нужда, пасирай отново. Разпредели сместа в силиконова форма на сърца и постави в хладилник, за да стегне.
5
Продължи с приготвянето на шоколадовите сфери. Разтопи шоколада на водна баня и разпредели по една супена лъжица във всяка сфера. След това внимателно размажи по цялата сфера. Остави да стегне. След като стегне, разпредели по още една супена лъжица във всяка сфера и отново обмажи цялата сфера с втори слой шоколад. Отново остави да стегне.
6
Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий белтъците с кокосовата захар до образуване на пяна.
7
Разтопи шоколада на водна баня и към него добави жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. След като сместа се стегне, добави и разбитите белтъци. Отново разбъркай до хомогенизиране на муса.
8
Разпредели го във всички шест сфери. Внимателно извади сферите от формата.
9
Извади сърцата от хладилника и постави по едно във всяка полусфера. Захлупи с другата полусфера, като в нея издълбай малък участък точно там, където трябва да попадне от сърцето. Притисни двете полусфери леко, за да залепнат една за друга.
10
Декорирай с по едно сърце върху всяко шоколадова сфера. Може да добавиш и прясна мента. Съхранявай в хладилник.