Шоколадови сфери със сърцевина от вишни

Рецепта за шоколадови сфери с вишни от Габриела Цулин

Шоколадови сфери със сърцевина от вишни

Тези шоколадови сфери със сърцевина от вишни няма начин да не ти грабнат сърцето. За рецептата можеш да благодариш на Габриела Цулин, а необходимите продукти те чакат в МЕТРО.

Време1 час
ТрудностСредна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За сърцата от вишни::
100г
замразени вишни
30 г
кокосова захар
10г
желатин
За шоколадовия мус:
4бр.
яйца
300г
шоколад
4с. л.
кокосова захар
За шоколадовите сфери:
200г
шоколад

Начин на приготвяне

1
Започни с приготвянето на сърцата от вишни. Сложи вишните в дълбока тенджера на котлона и го пусни на силна степен. След като заврат и започнат да си пускат соковете, добави кокосовата захар.
2
През това време сложи желатина в чашка и го залей с вода. Остави го да набъбне.
3
След като вишните заврат, дръпни ги от котлона и пасирай до образуването на мармалад. Остави го да се охлади, но не напълно, за да може да се разтопи желатина. Внимавай сместа да не е гореща.
4
След като добавиш желатина, разбъркай, докато се разтвори. При нужда, пасирай отново. Разпредели сместа в силиконова форма на сърца и постави в хладилник, за да стегне.
5
Продължи с приготвянето на шоколадовите сфери. Разтопи шоколада на водна баня и разпредели по една супена лъжица във всяка сфера. След това внимателно размажи по цялата сфера. Остави да стегне. След като стегне, разпредели по още една супена лъжица във всяка сфера и отново обмажи цялата сфера с втори слой шоколад. Отново остави да стегне.
6
Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий белтъците с кокосовата захар до образуване на пяна.
7
Разтопи шоколада на водна баня и към него добави жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. След като сместа се стегне, добави и разбитите белтъци. Отново разбъркай до хомогенизиране на муса.
8
Разпредели го във всички шест сфери. Внимателно извади сферите от формата.
9
Извади сърцата от хладилника и постави по едно във всяка полусфера. Захлупи с другата полусфера, като в нея издълбай малък участък точно там, където трябва да попадне от сърцето. Притисни двете полусфери леко, за да залепнат една за друга.
10
Декорирай с по едно сърце върху всяко шоколадова сфера. Може да добавиш и прясна мента. Съхранявай в хладилник.

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела