Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

„ТИРАМИСУ“ със заквасена сметана

„ТИРАМИСУ“ със заквасена сметана

Необходими продукти:

  • 1 голям пакет бишкоти (около 50 бр.)
  • прясно мляко за сиропиране на бишкотите (около 300-400 мл);
  • 3-4 с.л. какао за поръсване;
  • 700 г заквасена сметана;

 


  • 350 мл сладкарска сметана;
  • 5 с.л. захар;
  • 2 ч.л. разтворимо кафе или 50 мл еспресо;
  • 50 мл Бейлис (по желание);

Начин на приготвяне:

1.Най-добре е да използвате правоъгълна тава с приблизителни размери 20х30см.
2.С миксер се разбиват заквасената сметана и захарта. След като захарта се разтвори, започнете да добавяте по малко сладкарската сметана до получаването на гъст крем.
3.Смесете кафето с млякото (и бейлис, ако добавяте)и разбъркайте добре. Използвайте подходящ съд, в който да може да потапяте лесно цяла бишкота.
4.Потапяйте всяка от бишкотите изцяло за около секунда в млякото и ги подреждайте плътно една до друга в тавата, докато запълните дъното.
5.Върху бишкотите разстелете половината от сметановия крем и поръсете с половината от какаото.
6.Аналогично подредете още един ред бишкоти, крем и поръсете обилно с какао.
7.Оставете в хладилник за поне 2-3 часа или, най-добре, цяла нощ.