Отнася се до: представители
от външни фирми или частни лица, служители на МЕТРО, които не работят постоянно
в Клиентския център към магазин МЕТРО София 1 (в т.ч. Централен офис), държавни
компетентни органи, гости и др., на които се дава достъп до складови площи и
зоните за обработка на храни.
Достъп се дава
при конкретен повод – специализирано обучение, мероприятие, авариен ремонт, профилактика,
хигиенизиране, проверки от компетентни органи, вътрешни проверки и одити и др.
Необходимо е да
се спазват следните основни правила:
- Лицата трябва да са здрави. Не се допускат
лица с инфекциозни заболявания, стомашно-чревни разстройства, възпалителни
заболявания на горните дихателни пътища и кожата и открити наранявания.
- На всички външни лица, вкл. и на
представителите на компетентните органи задължително се предоставя чисто
защитно работно облекло при посещение на зоните за съхранение и обработка
на храни в центъра.
- В зоните за обработка на неопаковани храни
не се допускат лица с бижута и без шапка, покриваща добре косите.
Изключение се допуска, когато няма кулинарна дейност.
- Участниците в кулинарните курсове или
други кулинарни събития, трябва да носят чифт чисти обувки с неплъзгаща се
подметка.
- Лицата, с изключение на участниците в
курсове и други кулинарни мероприятия, нямат право да пипат никакви
неопаковани хранителни продукти или чрез поведението си да ги замърсят.
- Не трябва да преместват хранителни стоки
на неподходящ температурен режим.
- Преди началото на курса и след посещение
на WC ръцете трябва да си
измиват.
- При случайно замърсяване на хранителен
продукт лицата са задължени да съобщят за инцидента с оглед блокиране на
продукта.
Предоставените от вас лични данни, ще бъдат използвани за комуникация с вас относно регистрацията ви за съответния курс.
Също така ще бъдат използвани за известяване по имейл за предстоящи събития /кулинарни курсове/ в МЕТРО Академия. Ако не желаете да получавате периодично такава информация, моля заявете го на имейл office.academy@metro.bg.