Крем карамел

Рецепта за крем карамел – класика в жанра
Рецепта за крем карамел

Многократно изпробвана рецепта за този класически десерт

Време
:
60 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
12

Необходими продукти

КоличествоПродукти
8бр.
яйца
300г
захар
30г
масло
4г
ванилия
1л
прясно мляко

Начин на приготвяне

1
Карамелизирай захарта с маслото и малко вода.
2
Постави карамела в подходящи купички.
3
Разбий млякото и яйцата до получаване на гладка смес. След това изсипи сместа в купичките.
4
Печи в конвектомат на 90°С на пара или във фурна на 160°С на водна баня.
Съвет:
Кипни млякото и го остави да се охлади преди да го разбиеш с яйцата.