Пиле лютика

Рецепта за лютика с пилешко филе
Рецепта за лютика с пилешко филе

Неустоимо вкусна комбинация от пилешко месо и печени чушки

Време
:
60 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
60г
пилешко филе
600г
печени белени чушки
600г
консервирани домати
60г
кромид лук
20г
чесън
60г
магданоз
1г
кристална захар
6г
подправки (олио, сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

1
В тенджера запържи нарязаните на ситно лук, чесън и печени чушки. След това добави доматите.
2
Овкуси със сол, пипер и щипка захар за неутрализиране на киселинността и остави на котлона за 10 мин. Накрая добави ситно нарязан магданоз.
3
Пилешкото филе овкуси със сол и пипер и го запечатай на тиган до златисто от всяка страна.
4
Изпечи месото във фурната на 210°С за 7 до 10 мин, в зависимост от размера на филето.
5
Поднеси цяло филе или го нарежи по диагонал. За сервиране постави първо зеленчуците, върху тях месото, поръси с пресен магданоз и добави люта чушка пожелание.
Съвет:
Може да замениш пилето със сирене и да го сервирате като вегетарианско ястие или само зеленчуците като веган ястие с прясно изпечен хляб.