Основното ястие най-често се поднася като второ ястие в менюто за обяд или вечеря. То се сервира в най-голям порцион, защото трябва да осигури максимум енергия и хранителни вещества на организма. Приготвянето му изисква минимум един вид термична обработка на продуктите, а в повечето случаи се съчетават няколко техники – варене, задушаване, пържене, печене и други производни на тях. В тази категория ще намерите разнообразни предложения за  месни, рибни, зеленчукови, веган и кето ястия, традиционни и нетрадиционни комбинации от продукти и вкусове, с които да експериментирате в кухнята и да  разнообразите менюто си.
Агнешка дроб сърма
Агнешка дроб сарма
Време
3 часа и 30 мин
Трудност
Средна
Брой порции
10
Покажи рецептата
Агнешки бут в билкова коричка
Агнешки бут в билкова коричка
Време
6 ч
Трудност
Средна
Брой порции
6
Покажи рецептата
Барбун на фурна
Барбун на фурна
Време
40 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Бавно готвено говеждо със зеленчуци
Бавно готвено говеждо със зеленчуци
Време
7 ч
Трудност
Средна
Брой порции
10
Покажи рецептата
Рецепта за Бански чомлек
Рецепта за Бански чомлек
Време
6 ч
Трудност
Средна
Брой порции
6
Покажи рецептата
Ципура на скара със сезонни зеленчуци
Ципура на скара със сезонни зеленчуци
Време
40 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Фагри в солена кора
Фагри в солена кора
Време
60 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Филе от червен снапер с къри
Филе от червен снапер с къри
Време
30 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Групър с цветна гарнитура и азиатски сос
Групър с цветна гарнитура и азиатски сос
Време
150 мин
Трудност
Средна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Гювече със свински крачета и праз
Гювече със свински крачета и праз
Време
3 ч
Трудност
Средна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Качамак с пръжки и орехов сос
Качамак с пръжки и орехов сос
Време
50 мин
Трудност
Средна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Португалски деликатес Катапалана
Португалски деликатес Катапалана
Време
60 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
6
Покажи рецептата
Кисело зеле с ориз и кашкавал
Кисело зеле с ориз и кашкавал
Време
50 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
6
Покажи рецептата
Рецепта за домашно суши
Маки суши
Време
2 ч
Трудност
Лесна
Брой порции
6
Покажи рецептата
Миди в бял винен сос с магданозено олио
Миди в бял винен сос с магданозено олио
Време
40 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
2
Покажи рецептата
Рецепта за традиционна мусака
Мусака
Време
90 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
6
Покажи рецептата
Огретен с картофи и сирене Грюер
Огретен с картофи и сирене Грюер
Време
90 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Рецепта за октопод на скара с марината от чесън и риган
Маринован октопод на скара с риган и чесън
Време
90 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Пълнена пуйка в обвивка от бекон
Пълнена пуйка в обвивка от бекон
Време
80 мин
Трудност
Средна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Рецепта за постен паприкаш
Паприкаш
Време
60 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Пъстърва с кремообразен спанак и печени домати
Пъстърва с кремообразен спанак и печени домати
Време
45 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
2
Покажи рецептата
Рецепта за печена ципура с картофи
Печена ципура във фолио с картофен фондан
Време
55 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Рецепта за лютика с пилешко филе
Пиле лютика
Време
60 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Попиет от сьомга
Попиет от сьомга
Време
40 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Бавно готвено говеждо със зеленчуци
Различната кавърма
Време
1 час и 20 мин
Трудност
Трудна
Брой порции
2
Покажи рецептата
Роле от лаврак със скариди върху спанак
Роле от лаврак със скариди върху спанак
Време
50 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Рецепта за пържен шаран с гарнитура картофена салата
Шаран с картофена салата
Време
40 мин
Трудност
Лесна
Брой порции
4
Покажи рецептата
Зелник с пъстърва
Зелник с пъстърва
Време
70 мин
Трудност
Средна
Брой порции
4
Покажи рецептата

Видео рецепти за основни ястия

Пилешко филе със сирена

Шеф Юри Велев приготвя Beyond Meat
Рецепта за деца: Спагети от тиквички с доматен сос

Свински ребра

Имаш въпроси?
Нужна ти е повече информация за събитията в МЕТРО Академия– на линия сме да отговорим!
Свържи се с нас