Френска лучена супа

Рецепта за традиционна лучена супа
Френска лучена супа

Една от най-популярните френски супи, изключително подходяща да се стоплиш в зимните дни, а и обикновено съсватките са винаги налични.

Време
:
50 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
90г
кромид лук
50г
масло
20г
брашно
200г
сирене Ементал или друг вид твърдо сирене
1л
зеленчуков бульон
25мл
(перно, узо)
8г
препечени филийки бяла/пълнозърнеста багета
4г
подправки (сол ичерен пипер) 

Начин на приготвяне

1.
Обели лука, разрежи наполовина и след това на тънки шайби.
2.
В тенджерата, в която ще приготвиш  супата, сгорещи маслото и добави лука. Към него добави брашното и остави да се задуши до златисто.
3.
Залей с бульона и вари до омекване.
4.
Подправи супата с анасоновата напитка, черния пипер и солта.
5.
Готовата супа сипи в купичка (подходяща за фурна) и поръси с нарязаното на жулиени сирене.
6.
Така приготвената супа запечи в гореща фурна докато сиренето добие приятен златист цвят.
7.
Сервирай супата гореща и гарнирай с резени препечена багета.