Картофена крем супа

Рецепта за картофена крем супа с крутони
Картофена крем супа

Какво по-изкушаващо от топла крем супа с прясно изпечени крутони

Време
:
55 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1,2кг
картофи
200г
моркови
100г
кромид лук
200мл
прясно мляко
50г
краве масло
80г
крутони
20г
магданоз
4г
подправки (сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

1.
Нарежи зеленчуците на големи парчета и ги сложи да се варят в подсолена вода.
2.
Нарежи зеленчуците на големи парчета и ги сложи да се варят в подсолена вода.
3.
Приготви домашни крутони от 2 филии стар хляб, нарязани на малки кубчета, като ги намажеш с малко зехтин и поръсиш с подправки по твой вкус. Изпечи във фурна с вентиатор на 150 °C до златисто за около 5 мин.
4.
Поднеси супата с крутоните и ситно нарязан магданоз или магданозено олио (пасиран и прецеден магданоз с олио).
Съвет:
Може да допълниш вкуса на супата с 50 г целина (глава).