Прясна паста и ризото

Прясна паста и ризото
В този курс ще се запознаете с изкуството на приготвянето на паста и ризото, като научите всички важни тънкости на тези популярни ястия.
Ще започнем с пастата – ще разгледате различните видове брашна и тяхното значение за текстурата на тестото. Ще научите как да замесвате и разточвате тестото, както и как да оформяте различни видове паста: къса, дълга и пълнена. Ще се запознаете и с иновативни начини за декорация и поднасяне на паста, които ще направят всяко ястие още по-вкусно и изискано.
След това ще преминем към ризотото. Ще разберете, че макар и лесно за готвена на пръв поглед, то изисква внимание и практика. Ще научите как да избирате правилния ориз и как да приготвяте домашни бульони, които са основата на доброто ризото. Ще се научите и на тънкостите при добавянето на бульон и създаването на кремообразната текстура, която прави ризотото уникално.
Този курс ще ви помогне да усвоите майсторските техники за приготвяне на паста и ризото, които ще впечатлят всеки с вкус и елегантност.
За повече информация:
За повече информация: тел: +359 2 97 62 490 ; +359 2 97 62 267
Ниво: Професионален (подходящ за любители)
Владимир Петков и Ивайло Рангелов
Владимир Петков се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през април, 2024 година. През 2001 година завършва кулинарното си образованието в „Международна школа за професионално обучение на кадри в сферата на хотелиерството и ресторантьорството- Интерменю“. Интересите му в кулинарията го отвеждат до редица ресторанти, в страната и чужбина, част от тях са: „The school”, „Бар на края на Вселената“, както и водещи ресторанти в Гърция. Има богат опит в различни направления на кулинарното изкуство, а страстта към професията му го кара постоянно да усъвършенства и надгражда уменията си. Шеф Петков не се страхува да експериментира и смята, че креативността, смелостта и опитите, са едни от най- добрите помощници в кухнята. Вярва че МЕТРО Академия, ще успее да развива успешно пълния си потенциал и идеи, както и да подпомогне надграждането на кулинарната сцена в страната.
