Обученията, които се провеждат са с различна продължителност и форма – дневна, дистаниционна и смесена. Обученията се водят от професионалисти в своята област, с дългогодишен опит като консултанти и инструктори на водещи хотели и ресторанти в страната. По време на курсовете изключително се набляга на практическата подготовка, като курсистите имат реалната възможност да се потопят в атмосферата на работната обстановка още по време на самото обучение. В края на всеки курс се провеждат два изпита – изпит по теория и изпит по практика. След успешно положени изпити, курсистите получават Сертификат или Удостоверение по част от професия за завършен квалификационен курс по съответната професия.
Реализация
След
успешно завършване на обучението, курсистите са подготвени за всеки тип
обслужване в търговска зала и кухня. МЕТРО се старае да подпомогне намирането на работа в
хотели и ресторанти, с които си партнира. Завършеното
професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява
със Свидетелство за професионална квалификация, номенклатурен номер 3-54, на Министерството
на образованието, младежта и науката. Завършеното професионално обучение по част от професията се удостоверява
с Удостоверение за професионална квалификация, номенклатурен номер 3-37, на
Министерството на образованието, младежта и науката.
Лицензии
Професионалните направления, за които ЦПО към МЕТРО Кеш енд Кери България има издаден лиценз от НАПОО за провеждане на обучения са следните: Готвач, Сервитьор-барман, Хотелиер, Ресторантьор, Продавач-консултант, Търговски представител, Офис-мениджър, Касиер.