Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Салата с печена сьомга

940x200_salatasiomga

Салата с печена сьомга

Порции 4
Трудност
Общо време 60 Минути

Необходими продукти за 4 порции:

  • 600 г филе от сьомга
  • 1 с.л. светъл соев сос светъл
  • 1 с.л. мед
  • 300 г микс от зелени салати
  • 1 бр. манго на кубчета
  • 1 бр. портокал
  • 1 бр. грейпфрут
  • Сокът и кората на един лимон
  • Сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 100 мл зехтин

Начин на приготвяне :

Салата с печена сьомга

1 Сьомгата се филетира.

Салата с печена сьомга

2 Нарязваме филетата на 4 еднакви парчета.

Салата с печена сьомга

3 Смесваме соев сос, мед, сока от лимона, настърганата кора, сол, пипер и кимион на вкус.

Салата с печена сьомга

4 Мариноваме в сместа и оставяме за около половин час в хладилник.

220x5

5 През това време изчистваме портокала и грейпфрута от корите, ципите и семките.
Обелваме мангото и го нарязваме на кубчета.

Салата с печена сьомга

6 Изваждаме сьомгата от маринатата и я слагаме върху добре загрята скара или тиган. Печем 4-5 минути само от едната страна, за да остане сочна и крехка.

Салата с печена сьомга

7 Разпределяме микса от зелени салати в 4 подходящи чинии.
Нареждаме отгоре парченцата от портокал, грейпфрут и манго, като оставяме място в средата за парчето сьомга.

Салата с печена сьомга

8 Отгоре заливаме с маринатата, която преди това сме кипнали в малък съд. При необходимост добавяме подправки на вкус.