Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Салата с печена сьомга

940

Салата с печена сьомга

Порции 4
Трудност
Общо време 60 Минути

Необходими продукти:

  • сьомга филе - 600 г
  • Соев сос светъл - 1 супена лъжица
  • Мед - 1 супена лъжица
  • Микс от зелени салати - 300 г
  • Манго на кубчета -1 брой
  • Портокал -1 брой
  • Грейпфрут -1 брой
  • Настъргана кора и сок от 1 лимон
  • Сол,черен пипер,кимион
  • Зехтин - 100 мл

Начин на приготвяне :

Салата с печена сьомга

1 Сьомгата се филетира.

Салата с печена сьомга

2 Нарязваме филетата на 4 еднакви парчета.

Салата с печена сьомга

3 Смесваме соев сос, мед, сока от лимона, настърганата кора, сол, пипер и кимион на вкус

Салата с печена сьомга

4 Мариноваме в сместа и оставяме за около половин час в хладилник.

220x5

5 През това време изчистваме портокала и грейпфрута от корите, ципите и семките.
Обелваме мангото и го нарязваме на кубчета.

Салата с печена сьомга

6 Изваждаме сьомгата от маринатата и я слагаме върху добре загрята скара или
тиган. Печем 4-5мин. само от едната страна, за да остане сочна и крехка. Никога не
препичайте рибата,защото ще стане суха и мазна.

Салата с печена сьомга

7 Разпределяме микса от зелени салати в 4 подходящи чинии.
Нареждаме отгоре парченцата от портокал, грейпфрут и манго, като оставяме място в средата за парчето сьомга.

Салата с печена сьомга

8 Отгоре заливаме с маринатата, която преди това сме кипнали в малък
съд. При необходимост добавяме подправки според вкуса.