Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Португалски деликатес КАТАПАЛАНА

Катапалана

Португалски деликатес КАТАПАЛАНА

Приготвяне 30 Минути
Готвене 30 Минути
Общо време 30 Минути

Начин на приготвяне:

  • Продукти:
  • 2 глави лук (бял и червен)
  • 2 скилидки чесън, 2 камби
  • 400 гр картофи, 400 гр домати
  • 1 кг рибно филе (плътно месо, напр.
  • морски дявол, океански костур) и/или
  • морски дарове (кралски скариди,
  • скариди, миди и т.н.), сол
  • едро смлян пипер
  • 2 дафинови листа
  • 4 стръка мащерка
  • 500 мл сухо бяло вино, 100 мл зехтин
  • 2 с.л. нарязан магданоз

Португалски деликатес КАТАПАЛАНА

Катапалана

1 Обелете лука и чесъна и ги нарежете на кръгчета.

katapalana2

2 Обелете и нарежете картофите на резени,

Катапалана

3 а камбите на ленти. Наредете зеленчуците в катапаланата,

Катапалана

4 нарежете рибното филе на парчета

Катапалана

5 и ги сложете върху зеленчуците. Към тях добавете избраните морски дарове. Нарежете доматите на четири, изчистете ги от семките и ги добавете към катапаланата.Добавете солта и пипера,

Катапалана

6 дафиновия лист и мащерката, зехтина и виното.

Катапалана

7 Предварително нагрейте фурната до 225 0С. Затворете капака и печете катапаланата във фурната (на средната скара) 20 мин.

Катапалана

8 След това намалете до 175 0С и печете още 10 минути. Ако е необходимо, поръсете катапаланата още веднъж със сол и пипер и накрая с нарязания магданоз.