Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Португалски деликатес КАТАПАЛАНА

Катапалана

Португалски деликатес КАТАПАЛАНА

Приготвяне 60 Минути
Готвене 0 Минути
Общо време 60 Минути

Необходими продукти:

  • 2 глави лук (бял и червен)
  • 2 скил. чесън
  • 2 бр. камби
  • 400 г картофи
  • 400 г домати
  • 1 кг рибно филе (плътно месо, напр. морски дявол, океански костур) и/или морски дарове (кралски скариди, миди)
  • Сол, едро смлян пипер
  • 2 бр. дафинов лист
  • 4 стръка мащерка
  • 500 мл сухо бяло вино
  • 100 мл зехтин
  • 2 с.л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Катапалана

1 Обелете лука и чесъна и ги нарежете на кръгчета.

katapalana2

2 Обелете и нарежете картофите на резени, а камбите на ленти.

Катапалана

3 Наредете зеленчуците в катапаланата.

Катапалана

4 Нарежете рибното филе на парчета и ги сложете върху зеленчуците.

Катапалана

5 Към тях добавете избраните морски дарове. Нарежете доматите на четири, изчистете ги от семките и ги добавете към катапаланата.

Катапалана

6 Добавете солта и пипера, дафиновия лист и мащерката, зехтина и виното.

Катапалана

7 Предварително нагрейте фурната до 225 С. Затворете капака и печете катапаланата във фурната (на средната скара) за около 20 минути.

Катапалана

8 След това намалете до 175 С и печете за още 10 минути. Ако е необходимо, поръсете катапаланата още веднъж със сол и пипер и накрая с нарязания магданоз.