Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО Кеш енд Кери България

МЕТРО Кеш енд Кери - заедно градим успеха на Вашия бизнес!

МЕТРО Кеш енд Кери България е верига магазини за търговия на едро, с уникален b2b формат, ориентирана изключително към професионални клиенти (юридически лица и независими предприемачи), отличаваща се с богатия си асортимент и професионалната насоченост на продуктите и услугите си.


Нашите клиенти са независими предприемачи и представители на малкия и среден бизнес:


  • ХоРеКа – хотели, ресторанти и кетъринг фирми, които пазаруват основно хранителни стоки и други необходими продукти от нас.

  • Търговци – малки търговски обекти, магазини, павилиони както и частни предприемачи, които купуват стоки за препродажба.

  • Други бизнес клиенти – офиси, обслужващи фирми, правителствени агенции и други организации, които купуват всичко – от почистващи препарати до офис-оборудване за професионална употреба.

От професионалисти за професионалисти – това правим всеки ден!

В нашите магазини ще откриете повече от 15 000 вида хранителни и 10 000 нехранителни стоки. Ние ви предлагаме целогодишен асортимент със стабилни цени на шест основни собствени марки - ARO, Horeca Select, Fine Life, Rioba, Sigma и H-Line, с които отговаряме на потребностите на нашите клиентски групи. За да направим пазаруването ви по лесно, модерно и приятно, ние ви осигуряваме различни банкови услуги и различни възможности за плащане. Благодарение на МЕТРО Доставка поръчката ви пристигат до вашата врата, а вие спестявате време и усилия.

Портфолиото от собствени марки на МЕТРО България се състои от 4 хранителни и 10 нехранителни марки. То следва логиката на клиентската аудитория, към която насочваме нашия фокус в България: от all inclusive хотели, през малки и средни магазини, до офиси и независими предприемачи. Общият брой артикули  с тези марки възлиза към момента на близо 1800 - 50% от които са от български доставчици. Едно общо послание свързва тези марки – независимо дали са местни български специалитети или дял от големи международни серии, те носят гаранция за качество и предлагат сполучливи бизнес решения.


Какво ни отличава?

Ние предлагаме професионални решения и професионално организирани и предложени асортименти, както по отношение на качество, така и на опаковки и ценообразуване. Създали сме един от най-големите търговски екипи в страната, който наброява над 150 души. Нашите търговци обслужват повече от 10 000 клиенти и правят над 1000 клиентски посещения на ден.

 

Предлагаме и гарантираме качество

МЕТРО Кеш енд Кери е търговска компания с традиции, чиято основна цел е да предлага на своите клиенти хранителни продукти с високо и постоянно качество.  МЕТРО е първата търговска верига в България, която е сертифицирана по Международния Стандарт за Храни IFS. Вече шеста година нашите магазини поддържат сертификат на т. нар. „високо” ниво. Акцентът е върху безопасността, качеството и спазването на законовите изисквания. Важно условие към производителите на храни, който произвеждат под марката на МЕТРО, е да бъдат  сертифицирани по стандарта IFS или друг аналогичен международно признат стандарт (BRC, FSSC 22000 и др.).  Тези продукти се произвеждат по зададени от МЕТРО критерии за качество и безопасност, които често са по-високи от минималните законови изисквания. Покриването на тези критерии ние проверяваме чрез тестване на продуктите във външни акредитирани лаборатории няколко пъти годишно.


Нашите магазини

МЕТРО Кеш енд Кери разполага с 13 магазина в България. Форматът на всеки един магазин е специално създаден за да осигури удобно пазаруване на професионалните клиенти: хотели, ресторанти и търговци. Търговската площ на магазините варира от 6500-9000 кв. м, а общата площ надхвърля 12 000 кв. м. Всеки магазин има клиентски паркинг с повече от 500 парко-места. Освен това разполагаме със специализирана база в курорта Слънчев бряг, даваща възможност бързо да посрещаме нуждите на хотелиери и ресторантьори в активния летен туристически сезон.

МЕТРО Кеш енд Кери България можете да посетите в София – два магазина, в Пловдив – два магазина, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново,Стара Загора и Благоевград.

                                                                                         

История

През 2014 година отбелязахме едновременно две годишнини - 50 години от създаването на МЕТРО Кеш енд Кери, чийто първи обект отваря врати в германския град Мулхайм ан дер Рур през 1964 г. и 15 години от откриването на първите магазини в България. „Това, което започва преди 15 години в София и преди 50 години в Мулхайм ам дер Рур днес вече представлява една истинска история на успеха, с която всички ние можем да се гордеем.“, каза Олаф Кох, председател на борда на директорите на METRO GROUP по случай двете годишнини. „Милиони клиенти в 28 държави по света разчитат на нашите продукти и услуги, за да осъществяват успешно своя бизнес. Същото, което правят и хилядите наши български клиенти.“

На 18 март 1999г. открихме първите два магазина в България – в София на бул. Цариградско шосе и в Пловдив – ж.к. Тракия. Бяхме първите от така наречената „модерна търговия”, както и първата верига магазини в страната, сертифицирана по ISO 22 000 /HACCP/ и впоследствие по IFS Cash & Carry / Wholesale. Днес ние сме професионалните партньори на хотелиери, ресторантьори и собственици на магазини.

От 2011 година отвори врати и нашата кулинарна МЕТРО Академия, която бръзо се превърна в притегателен център за професионалната готварска общност, за рестораньорите и хотелиерите. Тя е място за обмен, за обучения и семинари на много високо професионално ниво, за иновации и налагане на нови тенденции в бизнеса. Самата академия има разработен и мобилен формат – „МЕТРО Академия на колела“, с който тя гостува на професионалните клиенти в началото на активния летен или зимен сезон, за да подпомогне нашите партньори, хотелиери и ресторантьори, при обогатяването и разнообразяването на  менюто, което те ще предлагат. Партнираме успешно на 2-те професионални готварски организации – Евро-Ток България и Българска асоциация на професионалните готвачи. Домакини сме на българския кръг от най-голямото кулинарно състезание в света – Bocuse d’Or. С наша помощ се осъществява престижната Кулинарна купа на България. Във витрината на компанията с гордост присъстват няколко награди от Superbrands, „Инвеститор на годината“ и „Голям данъкоплатец“.

Виж повече за МЕТРО