Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО Кеш енд Кери България

Преди 20 години МЕТРО постави началото на модерната търговия в България

Точно преди 20 години, на 18 март 1999 г. МЕТРО отваря своите първи 2 магазина в София и Пловдив, за да положи началото на модерната търговия в България и подкрепи успеха на хиляди български независими предприемачи.

За 20 години най-големият търговец на едро в България превърна непознати преди търговски практики в обикновено ежедневие като промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, клиентските карти, баркодът върху опаковката, защитата на клиентските права.

През годините компанията подава ръка и на хиляди български производители, за да развият успешно своя бизнес на локалните пазари, както и да намерят признание в Европа и по света. Днес 11-те магзина на МЕТРО в страната осигуряватт на над 400 000 бизнес клиенти достъп до най-широк професионален асортимент от търговски решения за техния бизнес – повече от 40 000 хранителни и нехранителни продукти от България и света, под един покрив, с гарантирана проследимост и високо качество, на конкурентна цена. Инвестициите на компанията в България надхвърлят 400 милиона лева.

МЕТРО разполага с най-широкия асортимент от над 1100 български и чуждестраннни червени и бели вина от Стария и Новия свят. МЕТРО София е оазисът на любителите на традиционна и крафт бира с асортимент от над 140 различни марки от над 22 страни. Повече от 3000 български и чуждестранни млечни продукти осигуряват качеството и вкуса, така необходими за кухнята на всяка пицария или ресторант. Модерните ни Био отдели предлагат широк асортимент от 100% биосертифицирани продукти. Близо 60 вида 100% чист български мед могат да бъдат открити на рафта във всеки магазин.

Иновациите винаги са били в основата на успеха на МЕТРО. През 2002 година компанията отваря първите в България рибни отдели, в които чрез уникална хладилна верига, над 90 вида риба и морски дарове от световния океан достигат до кухнята на българските шеф готвачи и до трапезата на любителите на морската храна.

Над 400 български фермери снабдяват директно магазините на МЕТРО с плодовете на българската земя, за да осигурят качество, вкус и невероятно изживяване за гостите на българските ресторанти - на море или на планина. Ефективна система за доставки снабдява клиентите на компанията с избраната от тях стока до самата врата на техния магазин, хотел или ресторант.

За втора поредна година МЕТРО получава признанието „Топ работодател на България“ в резултат на стремежа си да предложи по-добра работна среда за екипа, който всекидневно се грижи за клиентите на компанията. Отличието се дава на компанията от Top Employers Institute за изключителната й политика към служителите.

Като част от METRO Group МЕТРО стана лидер сред световните търговци в индекса за устойчиво развитие на Dow Jones.

Уникален b2b формат с богат асортимент и професионална насоченост

МЕТРО Кеш енд Кери България е верига магазини за търговия на едро, с уникален b2b формат, ориентирана изключително към професионални клиенти от малкия и среден бизнес (юридически лица и независими предприемачи),  отличаваща се с богатия си асортимент и професионалната насоченост на продуктите и услугите си.

Нашите клиенти са независими предприемачи и представители на малкия и среден бизнес:

  • ХоРеКа – хотели, ресторанти и кетъринг фирми, които пазаруват основно хранителни стоки и други необходими продукти от нас.
  • Търговци – малки търговски обекти, магазини, павилиони както и частни предприемачи, които купуват стоки за препродажба.
  • Други бизнес клиенти – офиси, обслужващи фирми, правителствени агенции и други организации, които купуват всичко – от почистващи препарати до офисоборудване за професионална употреба.

 

От професионалисти за професионалисти – това правим всеки ден!

В нашите магазини ще откриете повече от 40 000 вида хранителни и нехранителни стоки. Ние ви предлагаме целогодишен асортимент със стабилни цени на нашите собствени марки - ARO, METRO Chef, METRO Professional, Rioba, Sigma и други, с които отговаряме на потребностите на нашите клиентски групи. За да направим пазаруването ви по-лесно, модерно и приятно, ние ви осигуряваме различни банкови услуги и различни възможности за плащане. Благодарение на МЕТРО Доставка поръчките ви пристигат до вашата врата, а вие спестявате време и усилия.

Портфолиото от собствени марки следва логиката на клиентската аудитория, към която насочваме нашия фокус в България: от all inclusive хотели, през малки и средни магазини, до офиси и независими предприемачи. Общият брой артикули  с тези марки възлиза на близо 1800 - 50% от които са от български доставчици. Едно общо послание свързва тези марки – независимо дали са местни български специалитети или дял от големи международни серии, те носят гаранция за качество и предлагат сполучливи бизнес решения.

Какво ни отличава?

Ние предлагаме професионални решения и професионално организирани и предложени асортименти, както по отношение на качество, така и на опаковки и ценообразуване. Създали сме един от най-големите търговски екипи в страната, който наброява над 150 души. Нашите търговци обслужват повече от 10 000 клиенти и правят над 1000 клиентски посещения на ден.

Предлагаме и гарантираме качество

МЕТРО Кеш енд Кери е търговска компания с традиции, чиято основна цел е да предлага на своите клиенти хранителни продукти с високо и постоянно качество.  МЕТРО е първата търговска верига в България, която е сертифицирана по Международния Стандарт за Храни IFS. Нашите магазини поддържат сертификат на т. нар. „високо” ниво. Акцентът е върху безопасността, качеството и спазването на законовите изисквания. Важно условие към производителите на храни, които произвеждат под марката на МЕТРО, е да бъдат  сертифицирани по стандарта IFS или друг аналогичен международно признат стандарт (BRC, FSSC 22000 и др.).  Тези продукти се произвеждат по зададени от МЕТРО критерии за качество и безопасност, които често са по-високи от минималните законови изисквания. Покриването на тези критерии ние проверяваме чрез тестване на продуктите във външни акредитирани лаборатории няколко пъти годишно.

Нашите магазини

МЕТРО Кеш енд Кери разполага с 11 магазина в България. Форматът на всеки един магазин е специално създаден, за да осигури удобно пазаруване на професионалните клиенти: хотели, ресторанти и търговци. Търговската площ на магазините варира от 6500-9000 кв. м, а общата площ надхвърля 12 000 кв. м. Всеки магазин има клиентски паркинг с повече от 500 паркоместа. Освен това разполагаме с платформа за директни доставки за ресторанти и хотели в София и Боровец (FSD платформа), както и със специализирана база в курорта Слънчев бряг, даваща възможност бързо да посрещаме нуждите на хотелиери и ресторантьори в активния летен туристически сезон.

МЕТРО Кеш енд Кери България можете да посетите в София – два магазина, в Пловдив – два магазина, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново,Стара Загора и Благоевград.