Паста със сос от червени чушки и бурата
Рецепта за паста със сос от червени чушки и бурата от Елица Сърбева

Страхотна и супер бърза идея за италианска вечеря с паста със сос от червени чушки, поднесена с креместа бурата.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1/2пакет
паста Fine Life2бр.
бурата METRO ChefЗа соса:
5-6бр.
червени чушки3-4глави
шалот1глава
чесън30мл
балсамико50г
балсамова редукция1/2ч. л.
сол1/2ч. л.
черен пиперняколкостръка
пресен риган100г
настъргано пармиджаноняколкостръка
босилекмаслиново масло
100мл
зеленчуков бульонНачин на приготвяне
1
Включи фурната да се загрява на 200°C и си приготви тава за печене.
2
Измий добре всички зеленчуци. Не бели лука и чесъна.
3
Нарежи чушките по дължина на четвъртини и махни семките. Сложи ги в тавата. Отрежи капачето на главата чесън и го увий в алуминиево фолио, като преди това леко залей с малко маслиново масло. Сложи и нея в тавата при чушките. Накрая прибави шалота.
4
Разпредели ригана, полей с маслиново масло. Залей и с балсамикото и балсамовата редукция. Посоли и подправи с черен пипер. Сложи да се пече за около 30 минути.
5
След това сложи чушките в блендер. Изстискай с ръка всички скилидки чесън и лука. Прибави настърганото пармиджано, бульона, няколко листенца босилек и блендирай до хомогенна смес.
6
Свари пастата, както е описано на опаковката или спрямо предпочитания ти (алденте или не).
7
Когато пастата е сварена, смеси със соса. Сервирай и добави по една бурата във всяка чиния. Поръси с още настъргано пармиджано и залей с малко маслиново масло.