Италиански лимонов сладкиш с рикота
Рецепта от Елица Сърбева за италиански лимонов сладкиш с рикота

Невероятен италиански десерт с рикота. Перфектен за всеки ден - с повод и без повод.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
180г
меко масло240г
пшенично брашно1с. л.
бакпулвер200г
пудра захар370г
рикота METRO Chef4бр.
яйцаванилия
кора и сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне
1
Приготви си кръгла форма за печене с падащи стени с диаметър около 22-24 см. Покрий дъното с хартия за печене. Включи фурната да загрява на 180°C.
2
В дълбока купа разбий мекото масло със захарта за около 5 минути.
3
Прибави рикотата и разбий отново. Добави всички яйца и разбий.
4
Следва ред на лимоновата кора и половината от брашното с бакпулвера. Изсипи сока от 1/2 лимон и останалото брашно. Разбий до хомогенна смес.
5
Прехвърли сместа в тавата за печене и заравни. Печи сладкиша на 180°C за около 45-50 минути. Провери с дървена клечка за готовност, преди да извадиш от фурната.
6
Охлади и поръси с пудра захар.