Италиански лимонов сладкиш с рикота

Рецепта от Елица Сърбева за италиански лимонов сладкиш с рикота

Италиански лимонов сладкиш с рикота

Невероятен италиански десерт с рикота. Перфектен за всеки ден - с повод и без повод.

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции12

Необходими продукти

КоличествоПродукти
180г
меко масло
240г
пшенично брашно
1с. л.
бакпулвер
200г
пудра захар
370г
рикота METRO Chef
4бр.
яйца
ванилия
кора и сок от 1/2 лимон

Начин на приготвяне

1
Приготви си кръгла форма за печене с падащи стени с диаметър около 22-24 см. Покрий дъното с хартия за печене. Включи фурната да загрява на 180°C.
2
В дълбока купа разбий мекото масло със захарта за около 5 минути.
3
Прибави рикотата и разбий отново. Добави всички яйца и разбий.
4
Следва ред на лимоновата кора и половината от брашното с бакпулвера. Изсипи сока от 1/2 лимон и останалото брашно. Разбий до хомогенна смес.
5
Прехвърли сместа в тавата за печене и заравни. Печи сладкиша на 180°C за около 45-50 минути. Провери с дървена клечка за готовност, преди да извадиш от фурната.
6
Охлади и поръси с пудра захар.
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица